Bahçeli Aydın'ı hain ilan etti

Bahçeli Aydın'ı hain ilan etti

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10'ncu Olağan Kurultayı sona erdi.

MHP 'nin 10'ncu Olağan Kurultayı, yeniden genel başkanlığı seçilen Devlet Bahçeli'nin teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Bahçeli'nin konuşmasının hedefinde ise en yakın rakibi Koray Aydın ve parti içindeki muhalifler vardı.

''Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir."

Bahçeli, kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, demokratik kültürün tüm yönlerinin kurultay salonuna hakim olduğunu belirtti.

''Milliyetçi ülkücü hareketin düşünceleri, gelecek vizyon ve umutları burada paylaşılmıştır'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir.

Bugünkü tabloyla partimizin itibar ve saygınlığı kazanmıştır. Partimizin 43 yıllık birikim ve hatıraları yeniden zafere ulaşmıştır. Milliyetçi ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır. Milliyetçi ülkücü duruş, maceraya prim vermemiş, Türk milletinin yanında durduğunu haykırmıştır.

Muhterem dava arkadaşlarım, milliyetçi hareketi dün, bugün ve yarın ölçeğinde vicdan terazisiyle tartmışlar ve iradelerini yansıtmışlardır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve Türk siyasetinin en büyük geleneklerinden olan partimiz basiretin ve erdemin yolundan ve izinden ayrılmayacağını kanıtlamıştır. Bu açıdan son derece mutlu ve bahtiyarım.''

OYUNLAR BOZULDU

Konuşmasında ilkelerinden ve ülkülerinden hiç ayrılmadıklarını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Aksini söyleyenler yanlışın içinde olanlardır. Biz hiç durgun, yorgun ve hareketsiz kalmadık. Oyunları bozarak, ihanet düzeneklerini yararak, senaryoları muhataplarının başına geçirerek bugünlere geldik, sizlerin huzuruna çıktık.

Geliştik, amma velakin başkalaşma fırtınasına tutulmadık. Değişim kabına girerek kılık ve fikir, hamdolsun değiştirmedik. Zamanın gereklerini üslup ve fikriyatımıza yerleştirdik, ama yönümüzden sapmadık. Büyüdük, ama gerçeklerimizden ayrılmadık. Çağı anladık, gelişmeleri yorumladık, küreselleşmeyi kavradık, ama çizgimizden dönmedik, kutsallarımızı satmadık. Her defasında birlik dedik, bütünlükte buluşalım kararında olduk.

Türk milleti için istediklerimizi, aziz dava arkadaşlarımız için de diledik ve dilemeye de devam edeceğiz. Düşündük ki vahdette hayır, kesrette şer vardır. Her defasında, gelin ayrı durmayalım, dargın kalmayalım, dağınık olmayalım dedik, kucağımızı açtık. Uzak olmayalım, yabancı görünmeyelim, yalnız bulunmayalım dedik, bağrımızı açtık. Bundan sonra da aynı heves ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz.''

HERKESE ULAŞMA ZAMANI

Devlet Bahçeli, partisinin demokrasi ile milliyetçiliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu üslup ve uygulamada yeniden gösterdiğini bildirdi.

Aynı zamanda bu kurultayın iktidara ulaşma konusunda çığ gibi büyüyen istek ve arzunun somutlaşmış hali olduğuna işaret eden Bahçeli, konuşmasında şunları vurguladı:

''Bugün Ankara bu vesileyle tarihi bir gün ve iradeye şahitlik etmiştir. Aziz dava arkadaşlarım Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözülemez olmadığını göstermişlerdir. Bu görkemli toplantımız milletimize duyulan sevdanın eseridir. Bu şölenimiz Türk dünyasına karşı beslediğimiz hasretin neticesidir. Bu toyumuz Türk milliyetçilerinin başarıyı yakalama konusundaki şaşmaz tercihinin örneğidir.

Tekrar üstlendiğim bu kutlu görevi layıkıyla bir kez daha yerine getireceğimden ve sizlerin yardımınızla Türk milletinin sözcüsü olacağımdan ve Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara taşımak için elimden gelen çabayı göstereceğimden hepiniz emin olunuz.

Türkiye'nin zorluklarla dolu gelecek günlerinde, birlikte ve omuz omuza sizlerle yürümekten onur duyacağım. Her bir kardeşimi kucaklayarak milliyetçi hareketi inşallah iktidara götüreceğim.''

KÜSKÜNLERE ÇAĞRI

''Bugün küskünlüklerden, kırgınlıklardan ve ihtilâflardan sıyrılma, birleşme, bütünleşme, kucaklaşma, bir olma, iri olma, diri olma, bölünme, parçalanma, ayrı düşme, ben davası güderek küçük hesaplar peşinde koşma günü değildir'' diye konuşan Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bugün kırma kırılma, küsme küstürme, dışlama, hor görme, küçümseme günü değildir. Artık zaman her yere, herkese ve her gönle ulaşma zamanıdır. Artık zaman uyanma, uyandırma, dirilme ve direnç gösterme zamanıdır. Artık zaman hak ve hakikatte, müreffeh Türkiye'de buluşma zamanıdır. Artık zaman, milliyetçi hareketi tek başına iktidara taşıma zamanıdır.

Bu düşüncelerle 10. Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.''



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.