Bahçeli: Başbakan padişahlık peşinde

Bahçeli: Başbakan padişahlık peşinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tecrübe, deneyim ve ülkeyi yönetecek programlarıyla iktidara hazır olduklarını belirterek, ''Yaklaşan seçimleri, zorluklardan çıkmak için iyi değerlendirmemiz gerekir. Sorunların çözümü biziz'' dedi.

Bahçeli, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli beldesinde belediyeyi ziyaret etti. Daha sonra Kargıpınarı beldesindeki Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını yapan Bahçeli, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, Mersin'de iyi niyetle yapılan belediyecilik hizmetlerinin ürünleriyle karşılaştığını söyledi.

Herkesin çeşitli siyasi partilere demokrasinin bir gereği olarak gönül verebileceğini dile getiren Bahçeli, ''Ancak, öyle dönemler vardır ki parti anlayışını bir tarafa bırakmamız gerekir. İçinde bulunduğumuz dönem de onlardan birisidir. Yaklaşan seçimleri, zorluklardan çıkmak için iyi değerlendirmemiz gerekir. Sorunların çözümü biziz'' dedi.

Türkiye'nin son 8 yılda geldiği konumun iyi incelenmesini, seçimlerde de buna göre oy kullanılmasını isteyen Bahçeli, şöyle konuştu:

''Türkiye çok ciddi iç ve dış tehditlerle karşı karşıya. Bununla ilgili olarak gerekli tedbirler alınamamaktadır. Türkiye'nin gerçekleri göz ardı ediliyor. Türkiye'de bin yıllık kardeşlik ve sosyal doku parçalanıyor. Türkiye'de bir kardeş kavgasına sürüklenen bir görüntü var. Etnik çatışma sürüyor.

Her ne hikmetse her defasında Sayın Başbakanın ısrarla tekrarlamış olduğu 36 etnik köken tartışması, Türkiye'nin en büyük başağrısı haline gelmiştir. Büyükşehirlerde bu unsur, geçmişteki beraberliği ayrıştırmaya başlamıştır. Birçok yerde şahit oluyoruz, esnaflar birbirleriyle alışveriş yapmıyor, vatandaş alışveriş yaparken esnafın etnik kökenine bakıyor. Herkes birbirleriyle etnik temelde ilişkilere girmek suretiyle milli birliğimiz ve kardeşliğimiz parçalanıyor hale geliyor.''

-''TEK ADAMLIK''-

Büyükşehirlerde ve doğu illerinde bölücü terörün hızla arttığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Birçok yerde sosyal kargaşaya sebep teşkil edebilecek hatalı işlerin üzerinde ısrarla duruluyor. 'Her şeyi biz biliriz' diyor. Bu ülkede ne yapılmışsa biz yaptık iddiasıyla geçmişin üzerine bir sünger çekiyor, ne varsa Recep Tayyip Erdoğan ile başlamış ne yapıldıysa Recep Tayyip Erdoğan yapmış olarak takdim ediyor. Gerçek bu değildir.

Bu ülke 87 yıldır cumhuriyet ile yönetiliyor. 1946'dan bu yana da çok partili hayat var. CHP, Demokrat Parti, Adalet Partisi veya koalisyonlar iktidar olmuştur. Bunların değerli yöneticileri, memleketin elindeki imkanlar dahilinde inandıkları konularda hizmet etme gayretinde bulunmuşlar. Hataları vardır, yapmak isteyip de yapamadıkları vardır. Ama bu insanların hepsi bu millete hizmet etmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan alaca karanlıkta kurulan bir parti ile bazı iç ve dış odakların rüzgarı ile iktidar olmuş. Ne Atatürk'ü tanıyor, ne İnönü'yü tanıyor, ne Menderes'i, ne Özal'ı ne de Demirel'i tanıyor. Tek adamlıkla Ortadoğu sultanı olmanın, padişahı olmanın haline düşmüş, onun gayretini gösteriyor. Şimdi Ortadoğu'ya bakın, buna heveslenenlerin ise ayakları sallanıyor. Millet başlarından aşağı devirmeye çalışıyor.''

-''NEREYE GİDECEĞİNİ BEN BİLİYORUM..''-

Konuşmasını, ''O yüzden çok kibirli olmaya, her şeyi ben yaptım demeye gerek yoktur'' diye sürdüren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Milleti birlik ve beraberlik içerisinde buluşturmak istiyorsanız, ben yerine biz tabirini kullanmak daha akılcı ve kaynaştırıcıdır. Onun için bu iktidar yoldan çıkmıştır. Nereye gittiğini ne kendileri görüyor ne başkaları görüyor.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan da nereye sürüklendiğinin farkında değil. Bir zafer sarhoşluğu içerisinde. 'Beni millet getirdi, beni götürürse millet götürecek' diyor. Doğru söylüyorsun. Bu millet getirdi, Allah'ın izniyle de millet uzaklaştıracak seni. Millet seni uzaklaştırdığı gün nereye gideceğini ben biliyorum. Eğer Cenabı Allah MHP'yi iktidar yaparsa, senin bundan sonra başbakanlıktan çıkıp, gideceğin yer Yüce Divan olacak. Yolsuzluğun, yandaşlığın, hanedanlığın hesabını soracağız. İşsizliğin, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sosyal dokunun parçalanmasının hesabını da senden soracağız. Çok az kaldı. Haziran ayı içerisinde Recep Tayyip Erdoğan gidecek, MHP gelecek.''

Tecrübe, deneyim ve ülkeyi yönetecek programlarıyla iktidara hazır olduklarını bildiren Bahçeli, ''Tek eksiğimiz yeterli oyu alabilecek millet desteğidir. Görülüyor ki mahalli idareler seçiminden başlayan destek, yavaş yavaş iktidara doğru MHP'yi götürmektedir. 2011 yılında MHP'nin iktidarını hep beraber göreceğiz ve yaşayacağız'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :