Bahçeli bu haberi okumasın!

Bahçeli bu haberi okumasın!

Demokratik açılımın mimarlarından İhsan Bal, Bahçeli’yi bombaladı

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu USAK Bilim Danışmanı Prof. Dr. İhsan Bal’dı. Prof. Bal MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugünkü açıklamalarıyla ilgili olarak çarpıcı cümleler sarf etti:

“Bunu talep ettiğinizde bunun farkında olmayabilirsiniz ama bugün kemikleşmiş terörle karşılaşmış olmamızın en önemli nedeni 90’ların OHAL’idir. Bu kısır bir dairedir. Türkiye’de bu o kadar çok konuşuldu ki… Bir kere devlet adamları büfede gazete veren kişi gibi konuşmamalı ve böyle çözüm önerileri getirmemeli. Bunlar farklı şeyler. Evet yarın Abdullah Öcalan’ı Kızılay’da sokağın ortasında boğazına ip geçirip, asıp idam etmek ve öldürmek isteyebiliriz. Anket yaparız ve belki de yüzde 70-80 böyle çıkar. Ama aynı şekilde devlet aklı üçlü koalisyonda onu buzdolabına kaldırmayı gerekli kılmış. Terörle mücadele ulusal bir sorundur. Böyle 3 günlük 5 günlük sandıklar yaklaşıyor diye ağızlarda kullanılacak cümlelerin malzemesi olamaz. Bu Türkiye’nin yaşam meselesidir.

Bal, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in “Halkımız TSK’Dan açıklama bekliyor” sözlerini de şöyle yorumladı: “Bir kere Sayın Meclis Başkanı’nın askerden açıklama beklememesi gerekiyor. Bir de daha ötesi var. Asker açıklama yapınca niye yapıyor diyoruz. Asker açıklama yapmalıdır, kime yapmalıdır, Milli Savunma Bakanı’na yapmalıdır. Kime yapmalıdır, sayın başbakana yapmalıdır. Dolayısıyla sayın başbakan da Türk halkına, bize anlatmalıdır. Bomba düştüğünde yapılan en vahim ve yaygın hatalardan birisi bombayı atan terörist haricinde herkesi suçlu ilan etmektir.

Bombayı atan PKK’dır, Öcalan’ın emriyle ve Kandil irtibatlarıyla. Önce bunu ilan etmelisiniz. Ha ondan sonra sorabilirsiniz alarm sistemini niye iyi yapmadınız, şu bu. Sonradan pek çok şey tartışılabilir ama bunların hiçbiri bombanın patladığı günün tartışma konuları olmamalı. Biz hep aynı şeyi yapıyoruz. Bombanın patladığı gün aklımız başımıza geliyor sanki. Aslında o gün aklımız başımızdan gidiyor. Yüreklerimiz dağlanıyor ve herkes bir slogan atıyor.”

Etiketler :