Bahçeli Davutoğlunu sert dille eleştirdi !

Bahçeli Davutoğlunu sert dille eleştirdi !

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kuzey Irak'a yaptığı ziyareti sert dille eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kuzey Irak'a yaptığı ziyareti sert dille eleştirdi. Bahçeli, "Yalan yanlış bilgilerle dünün sorunlarını bugüne taşıyarak Türkiye'nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın başbakan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Önce Kandil'e Türk bayrağını dikin" dedi.

Bahçeli, "Kimdir ki Barzani onun Suriye'deki gelişmeler karşısında desteğini ve rızasını almak için lider ülke olmaya hazırlanan bir ülkenin dışişleri bakanı ayağına kadar geliyor" diye sordu.

Bolu Highway Outlet Alışveriş Merkezi CEO'su Raşit Doğan Enhoş'un Akademiler Birliği adına düzenlenen iftar yemeğine katılan MHP lideri, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Ülkemiz uzun bir zamandan bu yana çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Türkiye'nin gelişme süreci içerisinde çok önemli sosyal ve ekonomik sorunları olmakla beraber yaklaşık 40 yılı aşan bir süre içerisinde çok büyük etnik temelli bir bölücü faaliyetle, mezhep temelli bir ayrımcılık tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bugün ise bu doruğa çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'taki gelişmelerin, Suriye'de meydana gelen olayların ve uzun yıllardan bu yana güneydoğuda devam eden etnik temelli bölücü faaliyetlerin ülkemizin üniter yapısını, milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek bir boyuta ulaştığını savunan Bahçeli, "Bu çok önemli bir gelişmedir, öyle durumlar vardır ki millet olarak siyasi düşüncelerimizden arınarak bu tehlikeli gidişata dur diyebilecek hayırlı bir adımda aynı düşünceyi paylaşmak suretiyle hem siyasi kararlılığı hem toplumsal dayanışmayı ortaya koyacağımız gün olarak görülmelidir. Bugün için siyasi iktidarın ortaya koymuş olduğu politikalar eksik ve fazlasıyla uzun zamandan beri uygulanmaktadır. Fakat beklenilen sonuçlar elde edilememiş olsa da, tehlike gittikçe artmakta ve hızla devam etmektedir" diye konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi: "Yüzde 50'yi aşan milli irade desteği ile güçlü bir iktidar profili çizen Adalet ve Kalkınma Partisi, millet olarak, etnik temelde gerçekleşen bölücü faaliyetlerin tamamen kökünü kazıyıp ortadan kaldıracak bir cesaretle, siyasi kararlılıkla üzerlerine gitmelidir. Böyle bir adım atılacaksa Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Türkiye bugün 4 ayaklı bir bağımsız devletin bu süreç içerisinde sıraya konulduğu bir ülkedir. Kuzey Irak'ta başlayan, Suriye'de şekillenmeye çalışılan, gelecekte İran ve Türkiye'nin de baş ağrısı olabilecek bu 4 ayaklı bölücü faaliyete bir yerde dur diyebilmek için gerekli önlemler alınmalı. Türkiye'nin bağımsızlığını, üniter yapısını, toprak bütünlüğünü risk altına alabilecek her türlü davranışa son verilmelidir."

Demokrasi, özgürlük kavramlarının arkasına saklanarak Türkiye'nin bölünmesine göz yumacak bir gafletin yaşandığını öne süren Bahçeli, "Bu önemli süreci hep beraber yaşıyoruz. Yanlışlardan aşağılık kompleksi taşıyan hareketlerden uzak durmak gerekiyor. Kimdir ki Barzani onun Suriye'deki gelişmeler karşısında desteğini ve rızasını almak için lider ülke olmaya hazırlanan bir ülkenin dışişleri bakanı ayağına kadar geliyor. Böyle bir anlayışı kabul etmek doğru değil. Türkiye, Barzani denen peşmergeyi ya Türkiye'ye çağırmalı ya da talimat vermeli. Bu davranışlar her gün yeni bir Mehmetçiğin, yeni bir vatandaşın hakkın rahmetine kavuşmasına, şehit olmasına vesile olmaktadır. Artık buna dur demek gerekmektedir. Gündem değiştirmeye gerek yoktur. Yalan yanlış bilgilerle dünün sorunlarını bugüne taşıyarak Türkiye'nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın başbakan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Önce Kandil'e Türk bayrağını dikin" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.