Bahçeli: Dokunulmazlıklar kaldırılsın

Bahçeli: Dokunulmazlıklar kaldırılsın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Devlet Bahçeli, BDP'nin başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinde polise taş ve tokat atan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması teklifinde bulundu.

Polise tokat atan milletvekillerinin yüce divana gönderilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Seçime 80 gün kala ben diyorum ki polise tokat atanların dokunulmazlıklarını kaldıralım. Bir günde olmazsa 48 saatte, o da olmazsa 72 saatte bu işi bitirelim." dedi.

Partisinin Uşak İl Başkanlığı yeni binasının açılış töreninde konuşan Bahçeli, "Bu seçimden sonra AK Parti iktidarı devam ederse işsizlik ve yolsuzluk çözülemez, yoksulluk ortadan kaldırılamaz. Yandaşlık yapan gazetecilerin ve sözde aydınların tespitleri milletin yaşadığı gerçekleri değiştiremez. Türkiye'de en önemli mesele işsizliktir. Şu an Türkiye'de yüzde 11 işsizlik var. Bu da 2 milyon 600 bin kişinin işsiz olduğu anlamına geliyor. İktidar yandaşlarının altında eskiden bisiklet bile yoktu ama şimdi son model arabalarla geziyorlar. Kendi evlatlarını zengin ettiler. Türkiye'ye şaşı bakıyorlar. Evlatları mutlu ve zengin olduğu için milleti de mutlu sanıyorlar. Son günlerde sivil itaatsizlik adı altında başlatılan eylemlerde polisimize tokat ve taş atanlar var. Polisimize tokat atanların, saldıranların dokunulmazlığı kaldırılıp yüce divana gönderilmeli. MHP olarak seçime 80 gün kala diyorum ki dimdik görevimizin başındayız. 330 milletvekilin ile gel beraber dokunulmazlığı kaldıralım. Bir gün yetmiyorsa iki gün, yetmezse 72 saatte kaldıralım. Bakalım kim nereye kaçıyor. Kim nerede ihanetin hesabını veriyor hep birlikte görelim. Türkiye'de bir kan değişimine yeni bir nefes almaya ihtiyaç var." dedi.

Bahçeli, AK Parti'yi milletin iktidara getirdiğini ve 12 Haziran seçimlerinde yine milletin iktidardan indireceğini ileri sürdü. Türkiye'de yaşayan herkesin milletin öz evladı olduğunu, yaklaşık 4 milyon Türk ile Kürt kökenli vatandaşın birbirine kız alıp verdiğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu ülkede yaşayan herkes milletimizin öz evladıdır. Hiç birini ayırt edemeyiz. Hepsi Allah'ın emanetidir. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana bu yönde hareket ediliyor. Yapılan bir araştırmaya göre 4 milyona aşkın Kürt ve Türk birbirinden kız almış, vermiş, yuva kurmuştur. Bu ailelerde 4'er 5'er çocuk var. Bir çatışma ve bölünme olursa bu yuvalardan eser kalmaz. Gelin baba evine döner, evin erkeği başka yere gider. İşte o çocuklara o zaman hangisine Kürt hangisine Türk diyecekseniz. Eğer bir bölünme olursa bunlar ortaya çıkar. Ve bölünme ayrışma başladı, hızla devam ediyor. Böyle bir durum AK Parti iktidarında gittikçe yaygınlaşıyor."

Bahçeli, 12 Haziran'ın AK Parti'den kurtuluş günü ve Türkiye'nin kurtuluş günü olacağını savundu. Bu kararı vermek zorunda olduklarını söyleyen Bahçeli, "Bugünkü iktidarı, iktidara getiren AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. AK Parti'nin gidişatı gidişat değil. Bunu durdurmak iktidara getirenler olarak sizin göreviniz olmalı. Çünkü bunlar Orta Doğu'da sultan ve padişah, İstanbul'da milyarder, Türkiye'de demokratik olmuşlardır." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının ardından, partisinin yeni il binasının açılışını gerçekleştirdi. Bahçeli, açılışın ardından Sivaslı ilçesini de ziyaret edip Banaz ilçesine geçti. MHP lideri, bu ilçedeki temaslarının ardından Uşak'tan ayrılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :