Bahçeli: Dört parçalı Kürdistan devletine doğru

Bahçeli: Dört parçalı Kürdistan devletine doğru

Afyonkarahisar'da halka hitap eden MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün gerçekleştirdiği Kuzey Irak gezisini sert dille eleştirdi.

Bahçeli, demokratik açılım ve Kuzey Irak ziyaretlerinin Türkiye'nin güney doğusunu da kapsayan dört parçalı bir Kürdistan devleti isteyenlere cesaret verdiğini savundu.

Bolvadin Çınaraltı Meydanı'nda toplanan 5 bin Bolvadinli'ye seslenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin açılım projesini eleştirdi.

Dört parçalı bir Kürdistan devletinin kurulmak istendiğini ileri süren Bahçeli, "Açılım denen zırvanın Türkiye'nin başına bela edilmiştir. Ne kadar adına demokratik açılım da dese, ne kadar milli birlik ve kardeşlik projesi de diye sıkışıp bu ismi kullanmaz hale de gelse 1 Ağustos 2009 Türkiye'nin etnik kökenli bölünme sürecinin devlet politikası haline dönüştürüldüğü kara bir gündür. Ve bunun hesabını mutlaka ve mutlaka, 1 Ağustos 2009 toplantısını emniyet mensuplarının bir çalışma salonundu yapan o dönemin içişleri bakanı bunların hepsinin hesabını yüce divanda teker teker verecektir. Bu ileri demokrasi veya demokratik açılım zırvasının geldiği yer neresi işte her gün görüyorsunuz. Hakkari, Şemdinli, Yüksekova, Şırnak, Diyarbakır, Van ve oralarda ayaklanma provaları şimdi de bir sivil itaatsizlik uygulama ile demokratik açılımın iki dilli Demokratik özerklik, fedarasyon, konfederasyon derken bir dört parçalı Kürdistan devletinin kuruluşuna doğru gitmektedir.

Zaten bunun ilk çalışması Irak'ın işgali ile beraber ortaya çıkmış olan kuzey Irak'ta yapılanma Güney Kürdistan olarak ifade ediliyor. Ve kendilerini öyle tanımlıyorlar. Ve orada bir Kürt devletinin kurulmasını istiyorlar. Ve devlet organizasyonunu buna göre yapmışlar. Başkanları, başbakanları, meclisleri var. Ve orada kendilerine has bir sosyal devleti oluşturuyorlar" dedi.

POLİSİN TOKAT YEMESİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN UMURUNDAMI?

Başbakan'ın Kuzey Irak ziyaretini eleştirerek, açılım politikasının bölünmek isteyenlere cesaret verdiğini ifade eden Bahçeli, polisin tokat yemesinin Başbakan Erdoğan'ın umurunda olmadığını söyledi. Başbakan'ın gaflet içinde olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Aradan yıllar geçiyor bir taraftan demokratik açılım zırvası, Türkiye'nin belli bir yerlerinde ayaklanma sivil itaatsizlik, öbür tarafta da sayın Başbakanın Irak ziyareti ve Irak ziyaretinde de Kuzey Irak a gidip bu suni yapmacık batılı bir küresel güçlerin oluşturmuş olduğu devlet yapılanmasını yerinde ziyaret ederek sazlı sözlü görüşmelerle yeni bir devletin tanınmasına, Türkiye'de ve Türkiye'dekileri de cesaretlendirerek bir yaklaşıma fırsat tanımıştır. Ama kendisinin polisi tokat yiyor, polis arabalarının üzerine çıkılıyor veya polisler taşlanıyor hiç umurunda değil. Ne kendisinin ne de içişleri bakanının umurunda değil. Hakkari'de vali yok. Yüksekova'da kaymakam yok. Kim var polis kardeşim var. Gece akşam olduğu anda teröristlerle sabaha kadar mücadele veren o şerefli insanlar var. Hükümet yok, devlet yok. Devlet ise Başbakan olarak gaflet içerisinde. Kırmızı çizgi olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin belirlediği bir yerde ne çizgi bırakıyor ne bir şey bırakıyor. Sazlı sözlü toplantı yaparak güya sözde Türkiye'de ileri demokrasiyi ve özgürlükleri geliştirmeye çalışıyor. Farkında değil Türkiye'yi bölünme sürecine katkı sağlıyor. Bunun farkında değil. Öyleyse bu hükümetin varlığı ve uygulaması bir yönüyle incelediğiniz vakit hangi partiden olursanız olun adı Türkiye'nin birinci sorunun beka sorunu olduğunu ortaya koyuyor. Bugün Türkiye bir beka sorunu ile karşı karşıyadır. Milli devlet üniter yapı ve toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşliğin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı bir beka sorunu vardır Türkiyede. Bu sorunun çözülmesi ve Türkiye'nin istikrar barış ve güvenlik içerisinde bin yıllık kardeşliğini sürdürmesi meselesi vardır. Bunu mutlaka halletmek lazım."

LİBYA'YI AFGANİSTAN'A ÇEVİRMEYİN

Başbakan'ın Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak gittiği ülkenin ayaklanmayla karıştığı söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan televizyonlara çıkıyor eş başkan olarak büyük orda doğu projesi üzerinde konuşuyor. Bazı sıkıntılar oluyor Lübnan'a gidiyor. Bazı sıkıntılar oluyor Dubai'ye gidiyor. Bazı sıkıntılar oluyor Suriye'ye gidiyor. Bazı sıkıntılar oluyor Libya'ya gidiyor. Sayın Başbakan Ortadoğu eşbaşkanı olarak nereyi dolaşmışsa orada şimdi ayaklanma var. Orada şimdi rejim değişikliği var. Fakat Türkiye'den haberi yok. İngiltere'ye gidiyor. İngiltere başbakanına diyor ki, 'Libya'yı Afganistan'a çevirmeyin' diyor. Öbür taraftan Kaddafi'ye diyor ki, 'Yerine birini bul da şu çatışmayı durdur' diyor. Ama Türkiye'de işsizlik için yoksulluk için bir laf etmiyor, yolsuzluk için bir laf etmiyor."

Bahçeli buradaki konuşmasının ardından Horan Parkı'nda partililerle yemek yedi. Daha sonra Bahçeli, Çay ilçesine geçti. 

Etiketler :