Bahçeli: Felaket olacaktır

Bahçeli: Felaket olacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de halkın onayına sunulacak anayasa paketinin ülkeye yarar getirmeyeceğini savundu.

MHP Lideri Bahçeli, referandum öncesi Kırşehir'e gelerek halka seslendi. Temasları dahilinde ilk olarak Kaman ilçesine giden Devlet Bahçeli, halktan 12 Eylül günü 'hayır' oyu vermelerini istedi. İlçede ilgiyle karşılanan Bahçeli'ye ceviz ikram edildi. Kaman'dan merkeze geçen Devlet Bahçeli, burada vatandaşlara hitap etti.

Yaptığı ziyaretlerinin önemli bir döneme rast geldiğini kaydeden MHP Genel Başkanı, bu sürecin Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir etken olduğunun altını çizdi. "Ülke için hayırlı bir adımın 12 Eylül'de atılmasıyla başlayacaktır. Hepiniz biliyorsunuz ki 12 Eylül 2010 tarihinde AK Parti anayasasının meclis de yeter bir sayı ile kabul edilmemesiyle birlikte halk oylamasına sunulacaktır. Yapılacak olan referanduma katılmak üzere mutlaka sandığa gitmenizi istiyorum. Ne kadar yüksek katılımla sandığa giderseniz millet iradesinin belirlenmesinde o kadar yüksek bir katılım ortaya çıkar ve temel tercihler olarak sonuçlanacak bir referandum üzerinde de her hangi bir tartışmaya sebebiyet vermez" şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin Ak Partili milletvekillerinin dahi bilmediğini iddia eden Bahçeli şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan, bir takım akıl hocanla kalkıp 29 maddelik bir anayasa değişikliğiyle meclise geliyorsun. Kimseyle de görüşme ihtiyacı duymuyorsun ve benim sayım yeter ve de bunu meclisten çıkarırım diyorsun. Peki, anayasanın kabulü için bu sayı yeterli mi? Önemi değil dedin ve halk oylamasına gideriz dedin. Orada da halka kömürle, nohutla, fasulyeyle, zeytinle milleti kandırırım zannediyorsun. Bu anayasa değişikliğinde ne var, söylenen şekliyle bu anayasa sizlere iş mi bulacak. Yoksa emeklinin, dul ve yetimin refah düzeyini mi sağlayacak. Bunların hiç birisiyle alakası yok."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP olarak meclisteki tavırlarını sürdürdüklerini belirterek, "Bu anayasaya ülkede hayır demek için karış karış, köy köy dolaşıyoruz. Sonuna kadar anayasaya hayır diyoruz. Peki ya siz ne diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Etiketler :