Bahçeli 'istifa' sorusuna kızdı

Bahçeli 'istifa' sorusuna kızdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ziyaret etti. Bahçeli, “İstifayı düşünüyor musunuz” diye soran gazeteciye, “Çok mu arzuluyorsun? Recep Tayyip Erdoğan’ın arzusuyla paralel gitme” karşılığını verd

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Levent’te bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde ziyaret etti. TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Merak Akşener ile bazı partililerin de hazır bulunduğu ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Ziyaretin ardından Bahçeli ve İhsanoğlu birlikte kameraların karşısına geçerek kısa birer değerlendirmede bulundu.

  İlk sözü alan Bahçeli, bir bilim insanı ve diplomat olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’de çok sayıda siyasi partinin ortak adayı olarak seçimlere katıldığını belirterek, “Türkiye’nin siyasetine yüksek bir seviye, güzel bir üslup sunmak suretiyle bir mücadele vermiştir. Bu mücadele sonrasında kendilerini yerinde ziyaret ederek teşekkürlerimizi ve tebriklerimizi sunma arzusu için Ankara’dan bugün buraya gelerek Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi ile görüşme yaparak teşekkürlerimizi ilettik” dedi.

  İhsanoğlu ise, “Seçim esnasında kendilerinin, partilerinin ve teşkilatlarının destekleri oldu. Ben de kendilerine teşekkür ettim. Seçim kampanyası, her şey bitmiştir. Ayın 10’unda veda mesajımızı iletmiştim. Sayın başkan ve partililerin teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

  Gazetecilerin, “Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise İhsanoğlu, “Ben her şeyi pazar günü söyledim. Bende laf bitti” dedi. İhsanoğlu, CHP’de yükselen muhalif seslere ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.
  Devlet Bahçeli ise bir basın mensubunun, “1997’den beri girdiğiniz 10 seçimi kaybettiniz. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Çok mu arzuluyorsun? Recep Tayyip Erdoğan’ın arzusuyla paralel gitme” yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.