BAHÇELİ: KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKİLSİN!

BAHÇELİ: KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKİLSİN!

Devlet Bahçeli Erdoğan'a seslendi: Terörü bitimek için her şey var, tek eksik siyasi kararlılık...

 

Devlet Bahçeli, Gaziantep'teki törenin ardından memleketi Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ne geçti. 

MHP'li Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş'i ziyaret eden Bahçeli, belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, milletin kan ağladığını, birlik ve dirliğinin sarsıldığını söyledi. Kardeşlik hukukunun ortadan kaldırıldığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

ÜLKÜCÜLER ARKANDA

"Suriye'de meydana gelen olaylara baktığınız vakit, orada her gün şahit olduğunuz bir iç çatışmanın sonuçları Suriye'yi yıkıyor. Ancak onun benzerini Türkiye'de yaşamak isteyenler var. O sebepten masum insanlarımızı katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bu olayın üzerinden artık son verebilecek tedbirlerin alınması lazımdır. O sebepten dolayı AKP'ye çok büyük görevler düşüyor. Sayın Başbakan bu olaylar karşısında tavırlı, dik durduğu takdirde, alacağı siyasi kararlarla terörle mücadeleye bir öncelik vermesi halinde, TBMM'de 326 milletvekili ve tek başına bir iktidar olarak Türkiye'de terörün kökünü kazıyabilir ve bu kardeş kavgasını körüklemek isteyenlere bu ülkede yaşama hakkı tanıyamaz. Bunu Sayın Başbakan'ın yapması lazım."

TEK EKSİKLİK SİYASİ KARARLILIK

Terörün kökünü kazıyacak tarzda birlik ve beraberliğin kurulması ve gerekli tedbirlerin alınmasının ülke açısından yararı olduğunu ifade eden Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, emniyet güçleri ve halk, terörü tamamen sona erdirebilecek bir güç ve kararlılık içinde. Bundan kimsenin endişesinin olmaması lazım. Ancak bu kararlılığın arkasında bir kararlılığın daha olması gerekiyor. O da siyasi kararlılıktır. Yani 'terörün kökünü kazıyınız' talimatını verebilmek için güçlü bir siyasi iktidar kararlılığına ihtiyaç vardır. O sebepten dolayı, Sayın Başbakan korkma, sana oy vermiş olan kitle, bu milletin evladıdır, arkandadır. Ayrıca bu ülkenin sevdalısı olan MHP'liler ve ülkücü dava insanları da bu kararlılığı ortaya koyduğun zaman seni yalnız bırakmazlar. Ama artık bu terörün kökü kazınmalı ve Kandil 'e Türk bayrağı dikilmeli. Bunu yapabilmek için de Sayın Başbakan ile ana muhalefet partisi, olmayan bir sorun üzerinde görüşme yapmak için bir araya gelebiliyorlar. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de bin yıllık kardeşlikle birbirine karışmış, mutlu ve huzurlu insanlar vardır. Ama Türkiye'nin başını belaya sokan terördür. Öyleyse bir defa da bir araya terör için gelin, eğer Kandil 'e bayrak dikecekseniz beraber gidin, beraber dikin bu bayrağı. Sizlerin arkanızda millet olarak duralım diyoruz."

ŞEHİT EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

Bahçe Asri Mezarlıktaki yakınlarının mezarlarını da ziyaret eden Bahçeli daha sonra Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller'in Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Baba Ejder ve anne Eşe Çiller'e başsağlığı dileyen Bahçeli, "Biz MHP olarak hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu daima söyledik. Bu sorunu destekleyenlerin desteğini keserek, iyi komşuluk ilişkileri kurarak, insanlarımızın yaşam düzeyini artırarak, kararlı ve etkili mücadelelerle çözeriz. Allah başka acılar göstermesin" dedi. Bahçeli, burada okunan Kuran-ı Kerim'i de dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.