Bahçeli kaset haberiyle uyandı

Bahçeli kaset haberiyle uyandı

MHP’de kadınlarla özel görüntüleri nedeniyle 4 yöneticinin istifasının ardından ortaya çıkan yeni bir kasetten sonra Cihan Pacacı, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak da istifa etti

MHP’de, yöneticilerin evlilik dışı özel hayat görüntülerinin kamuoyuna sızdırılmasıyla başlayan sarsıntı büyüyor. Kadınlarla özel görüntüleri nedeniyle 4 yöneticisinin istifasını alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kaseti olduğu söylenen 6 yardımcısı için, “Görüntüleri çıkarsa istifalarını alırım” açıklamasının ardından, Farklı Ülkücülük isimli grup, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin görüntülerini internete yükledi. Grubun, 5 ismin görüntüleri için “bekleyin” mesajı vermesinin ardından MHP’de 6 istifa peşpeşe geldi. MHP Genel Sekreteri Cihan Pacacı, MHP Genel Başkan Yardıcıları Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak birbiri ardına istifa etti.

Meydan okumuştu
Farklı Ülkücülük adlı site, geçtiğimiz hafta Bahçeli’ye parti yöneticisi 6 isim hakkında yeni görüntülerin olduğunu, istifa etmemesi halinde bu kasetleri yayınlayacağı tehdidinde bulunmuştu. Bütün sorumluluğunu üstüne aldığını açıklayan Bahçeli, “Kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa kamuoyunu duyursun” demişti.

Televizyonda açıklayınca
Bahçeli önceki akşam CNNTürk’de, “4 yöneticinizin istifasını aldınız, 6’sı içinde aynı işlemi yapar mısınız?” sorusuna, “Eğer MHP’yi  duruşuyla önemli sıkıntıya koyacak ortam olursa bundan sonra olanları gözardı edecek durumda değiliz. Diyorum ki: hodri meydan. Elinizde ne varsa açıklayın” yanıtını verdi. Bahçeli’nin bu açıklamasından saatler sonra site yeni  kaseti internete koydu.
Site, Ekici’nin bir kadınla özel görüntülerini  yayınladı. Site,  Paçacı, Bölükbaşı, Çakır, Şafak ve Taytak’a ise “Partiyi yıpratmak istemiyorlarsa istifa etmeleri” çağrısında bulundu. Site, istifa edenlerin görüntülerini yayınlamayacağını duyurdu.

Partiden uyarı geldi
Görüntülerin sabah 06.00 sıralarında siteye konulmasının ardından MHP Genel Merkezi’nde bu siteleri izlemekle görevlendirilen çalışanlar tarafından saat 07.00 sularında durum Bahçeli’nin Özel Kalemi’ne bildirildi. Özel Kalem de hemen Bahçeli’yi Nevşehir gezisi öncesinde bilgilendirdi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından, sitede ismi geçenler ile Bahçeli arasında kritik bir telefon trafiği yaşandı. Başta Paçacı ve Çakır olmak üzere söz konusu isimlerle telefon görüşmeleri yapan Bahçeli, “istifaları” kabul etti. Bahçeli, yöneticilerine, “Partinin yıpratılmaması önemli.  Bu tezgahın hesabını 12 Haziran’da milletimiz soracak” dedi. Bahçeli ile görüşen her isim birbiri ardına istifasını kamuoyuna yazılı olarak duyurdu. Sözkonusu isimler hem partideki görevlerinden, hem parti üyeliğinden istifa ederken, milletvekili adaylığından da çekildiler.

En son Bölükbaşı
Günün ilk istifası Çakır’dan geldi. Çakır’ın istifasını, Ekici, Paçacı, Şafak ve Taytak izledi. MHP’de günün son istifası ise sitede “bomba final” denilerek kasetinin yayınlanacağı ifade edilen Bölükbaşı’ndan geldi.
Ekici istifası açıklamasında, “savaşım şimdi başlıyor” derken, Bölükbaşı, siteyi, “AKP kaynaklı siyasi suikastın maşası” olarak nitelendirdi. Seçime gidilirken tezgah ve sahte suçlamalar yapıldığını belirten Bölükbaşı, “Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler, sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır” dedi.

Partiyi rahatlatmak için
Bahçeli ise Nevşehir yolunda, “Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri, aileleri olan insanlar” diye konuştu. Bahçeli istifaları kendisinin isteyip istemediği konusunda ise, “Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler” karşılığını verdi.  MHP’deki istifa sayısı 10’a ulaştı. Bunlardan 9’u Başkanlık Divanı üyesi, 1’i de İstanbul’dan seçilebilecek sırada milletvekili adayı idi. 9 yöneticinin istifasıyla Bahçeli ile birlikte 16 kişi olan Başkanlık Divanı’nda 6 yönetici kaldı.
Bahçeli, boşalan Başkanlık Divanı üyeliklerine atamayı ise seçimden sonra toplayacağı ilk MYK’da gerçekleştirecek.

‘Bu bir komplo’
MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, “Ülkücü olup da üzülmeyen yoktur. Fakat şu da dikkate alınmalı, bizler Müslümanız. Ve İslam anlayışında ayıpları böyle ifşa etmek değil, örtmek esastır. İnsanların özel hayatlarını bu hali ile ortaya dökmek ne Türk kültüründe vardır, ne de İslam ahlakında vardır. Bu yüzden de milletimizin bu açıdan bakması lazım. Bu MHP’ye ve Türkiye’nin birliğine karşı yapılan komplodur. Bunu böyle görmek lazım” dedi.

 

‘Obama direktifi’
MHP Kırıkkale 1. sıra milletvekili adayı Osman Durmuş, “Anketler yapıyorlar.  ’Osman Durmuş, niye seçiliyor?’ diye. Emir vermişler: ‘Bunu seçtirmeyeceksiniz’ diye. Benim için Polis Akademisi’nde toplantı yapıyorlar. Obama direktif vermiş, demiş ki; ’Bir açılım yapalım kardeşim Türk, Kürt, Laz, Çerkez açılımı.’ MHP Meclis’e girmeyecek, PKK militanları topyekun girecek. Kimin projesi bu? Obama’nın;  AKP’nin;  Erdoğan’ın. MHP Meclis’e girerse hesapları yanlış çıkacak” dedi.

 

Engelleyemediler
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin başvurusu üzerine mahkeme kararıyla kapatılan “farkliulkuculuk1.wordpress.com” sitesi, “1farkliulkuculuk.wordpress.com”dan Ekici’nin müstehcen görüntülerini yayınladı. Görüntülerin servis edilmesinden sonra Ekici’yle birlikte 6 MHP’li istifa etti. Ekici’nin avukatı, yeni sitenin de kapatılmasını istedi. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, siteyi erişime kapattı. 24 saat nöbet tuttuğu belirtilen, ancak görüntülerin yayınlanmasını engelleyemeyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da (TİB) kapatma kararını ancak akşam saatlerinde uygulayabildi.
TÜRKER KARAPINAR Ankara
 

 

540 aday kaldı
MHP, 12 Haziran seçimlerine başka istifalar yaşanmaması halinde, 540 adayla katılacak. MHP’de istifa eden Recai Yıldırım Adana birinci sıra, Metin Çobanoğlu Kırşehir birinci sıra, Bülent Didinmez İstanbul birinci bölge ikinci sıra, Mehmet Taytak İstanbul üçüncü bölge üçüncü sıra, İhsan Barutçu İstanbul üçüncü bölge dördüncü sıra, Osman Çakır Samsun birinci sıra, Mehmet Ekici Yozgat birinci sıra, Ümit Şafak İstanbul ikinci bölge ikinci sıra, Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge birinci sıra, Cihan Paçacı ise Ankara ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayıydı. Bu isimlerin adaylıktan istifaları nedeniyle MHP’de daha alt sıralarda olan adaylar üst sıralara yerleşmiş oldu.

 

Garajda vedalaştı
Paçacı, Ekici’nin kasetinin interneye yüklenmesinin ardından, gelişmeleri erken saatte geldiği Genel Merkez’deki odasından takip etti. İstifası açıklanmadan önce odasındaki özel eşyaları toplayarak Genel Merkez binasının garajına inen Paçacı, parti personelini de orada topladı. Personele veda eden Paçacı’nın gözlerinin dolduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.