Bahçeli Köşk için 2 sürpriz isimle görüşecek

Bahçeli Köşk için 2 sürpriz isimle görüşecek

Köşk adaylığı için çizdiği geometrik şekillerle gündeme oturan Bahçeli, ortak çatı adayı için iki isimle görüşecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ortak çatı adayı tespitiyle ilgili görüşmelere eski cumhurbaşkanlarını ziyaret ederek başlayacak. 

Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile yarın, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'le 20 Mayıs Salı günü görüşecek.

HERKESİN 'BUNU NEREDEN BULMUŞLAR' DİYECEĞİ ADAY DEMİŞTİ

MHP lideri Bahçeli, çizdiği her kesimi kucaklayacak Köşk üçgeni formülü için hareket geçiyor. Yüzde 64'lük kesim milliyetçi, muhafazakar ve manevi değerleri taşıyor, yüzde 36'lık kesim ise laik ve demokratik değerleri taşıyor. Bahçeli, herkesin 'bunu nereden bulmuşlar' diyeceği bir aday bulacaklarını söylemişti.

ERDOĞAN'IN GEOMETRİ CEVABI

ucgen.jpg
Bahçeli üçgenlerden birinin altına yüzde 64, diğerinin altına da yüzde 36 yazmıştı. Sonra da iki üçgenin üst ortasına bir yuvarlak daha çizmiş, o yuvarlaktan iki üçgenin geniş bölümlerini içine alan iki yeni çizgi çekmişti. Bahçeli sonra daha büyük bir oranı içeren en büyük üçgeni ortaya çıkarmıştı.

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin üçgeni hakkında partisinin son grup toplantısında böyle konuşmuştu:

ŞAPKADAN NASIL BİR TAVŞAN ÇIKACAK?

Muhalefet altına gireceği, damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. 30 Mart'ta acayip bir fırtına esti ve bunların çatısını matısını uçurdu gitti. Evde çocuklar 'dede şapkadan nasıl bir tavşan çıkacak?' diye soruyor.

Biz de merakla bunu bekliyoruz. Geometrik ölçümlerin nasıl bir şekil çıkaracağını ilgiyle izliyorum, bakalım bu süre içinde Bahçeli de Kılıçdaroğlu da bu işi öğrenebilecek mi? Biz siyaset mühendisi değiliz, çizim yapmıyoruz. Ama onlar siyaset mühendisliğine özenmişler, varsın devam etsinler. Millet bize rota, istikamet çiziyor, biz  o yolda ve istikamette yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz."

MHP'DEN YAZILI AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı açıklama yaptı. Yalçın, cumhurbaşkanlığı mevkisinin, hiçbir ideoloji, zümre, çıkar grubunun emanet ve emrinde bulunmaması gerektiğini de vurguladı.

Bu temel gerekçelerle MHP'nin, cumhurbaşkanlığı makamı için bir bölgenin, kesimin, yüzdenin, kitlenin değil bütün Türk milletinin hak ve hukukunu gözetecek evsafta bir ismin tespiti açısından "çatı aday" önerisini gündeme taşıdığına işaret eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanlığı makamının milli iradenin ortak çatısı, ortak yüzü, ortak refleksi olması gerektiği görüşünü dile getirmiş, o bakımdan herkesin benimseyeceği, 'İşte aradığım bu' diyebileceği bir cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinin ehemmiyetine işaret etmiştir. Genel Başkanımız, bu öngörüleri doğrultusunda girişimlerde bulunacağını da duyurmuştur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı adayı tespitiyle ilgili temas ve görüşmelerine yarın eski cumhurbaşkanlarımızı ziyaret ederek başlayacaktır. Sayın Bahçeli, bu amaçla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i yarın saat 16.30'da, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i 20 Mayıs Salı günü saat 14.30'da konutlarında ziyaret edecektir. Partiler üstü gayeyle Çankaya'nın 12. değerli ismini tespite yönelik bu ziyaretler sırasında eski cumhurbaşkanlarımızın düşüncelerine müracaat edilecek ve görüş alışverişinde bulunulacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.