Bahçeli: Niçin şimdi kurultay isteniyor

Bahçeli: Niçin şimdi kurultay isteniyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anlam veremedikleri olağanüstü kongre çağrısını hukuken incelediklerini ama daha önemli olanîn "neden şimdi istendiği?" sorusunun olduğunu söyledi.


MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Olağan Büyük Kurultay süreci kendi takviminde ve yakın bir gelecekte sona ermek üzere ilerlerken, yapılması talep edilen Olağanüstü Kongre'nin ne makul bir izahı, ne bu aceleciliğin tarafımızca bir açıklaması olabilecektir'' dedi.

Bahçeli, yaptığı açıklamada, MHP'nin, Türkiye'nin çok partili hayata geçtiği 1945 yılından sonraki demokratik siyasal iklim içerisinde, kuruluşunun üzerinden 40 uzun yıl geçmiş olan köklü bir siyasal misyonun temsilcisi olduğunu ifade etti.

Partisinin yasaların tanıdığı imkanlarla geçmişten bugüne kadar yurt çapında güçlü bir teşkilat yapısını ve bu teşkilatı yönetecek siyasal yapılanma ile karar mekanizmalarını kusursuz oluşturduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bu güçlü ve etkili siyasal yapı demokratik nizamın ve kurallar manzumesinin temsilcisi de olmuş, bugüne kadar süregelen kurumsal varlığının belirleyici hukuki yönü; demokratik kuralların, siyasi partiler mevzuatının ve parti tüzüğümüzün tam ahenkle işleyişi sonucu gerçekleşmiştir.

Kırk yılı aşan siyasal hayatında, partimizin izlediği demokratik ilerleyişte günlük siyasete alet olmaması, kalıcı ve sürekli hamleleri ve hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden uzak durması bu sürekliliğin belirleyici gücü haline gelmiştir.''

Partisinin işleyişinin, demokratik kurallara ve parti tüzüğünün gereklerine uygun olarak devam ettiğini belirten Bahçeli, ''9. Olağan Büyük Kurultay'ın bu yılın sonbaharında gerçekleşeceğini'' bildirdi.

Parti içi demokratik sürecin, olağan siyasal takvime uygun şekilde ilerlemekte olduğunu ve partisinin ilçe ve il kongrelerinin devam ettiğini kaydeden Bahçeli, parti mensuplarının hiçbir telkin ve tasalluta fırsat vermeyen hür iradeleri ile yörelerinde yöneticilerini belirlediklerini ifade etti.


-BAŞVURU İNCELENİYOR-

''Yaklaşık altı ay sonra 'Olağan Büyük Kurultay'la sonuçlanacak bu süreç kendi akışında ilerlerken MHP Genel Merkezine hukuki vasıtalarla ulaştırılmış bulunan bir yazı ile 'Olağanüstü Kongre' talep edildiğini'' belirten Bahçeli, açıklamasında ''Demokratik bir hakkın kullanılması olarak değerlendirdiğimiz bu başvurunun şekli, usulü ve esası hakkında incelemeler başlatılmış olup sonuçlarından kamuoyu ve partililerimiz ayrıca bilgilendirilecektir'' ifadesini kullandı.

Bu konuda yasaların ve parti tüzüğünün gereği olan bütün hususların mutlaka işletileceğinden, gelişmelerin hukuk çerçevesinde yerine getirileceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğine işaret eden Bahçeli, bugüne kadar olduğu gibi milliyetçi-ülkücü iradenin mutlaka ve bütün serbestliği ile bu konuda da tecelli edeceğini ifade etti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Ancak, burada söz konusu talebin hukuki geçerliliğinden daha da önemli olan husus, bu girişimin neden şimdi yapıldığı sorusu ve Olağanüstü Kurultay çağrısına yönelik zamanlamadaki seçimdir.

Türkiye'mizin beka düzeyinde tehlikelerle yüz yüze geldiği, milletimizin kardeşliğinin ağır tehdide maruz kaldığı, çözüm, çare, fırsat adı altında dayatmaların toplumu bunalttığı, temel kurumların sindirildiği bir dönemde böylesi bir girişimin kimlere hizmet edeceği, kimlerin yararına olacağı, nereye zarar vereceği iyi hesaplanmış olmalıdır.

Partimizin yükselişi yolunda halisane arayışların yanı sıra ve ötesinde, böylesi bir ince hesabın içinde olunması halinde, gerçekler ve niyetler mutlaka ortaya çıkacak, bu yanlışın siyasi bedeli Türkiye sevdalısı mensuplarımız tarafından muhataplarına mutlaka hatırlatılacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının, ayrışma ve federasyon gibi beka düzeyindeki tehditlere sonuna kadar karşı duracak, bugün en önemli milli direniş misyonu kalarak tek başına mücadele eden aziz temsilcilerimiz yürütülen lobi faaliyetlerini şiddetle reddedecektir.''

''Türkiye'deki siyasal partilerin demokratik gelişim mazisinin, iç siyaset hesaplarının heyecanıyla olağan akışı bozularak müdahale edilmiş siyasal süreçlerin, öncelikle partilere ve sonra partililere büyük zararlar verdiğini gösterdiğini'' ifade eden Bahçeli, ''Olağan Büyük Kurultay süreci kendi takviminde ve yakın bir gelecekte sona ermek üzere ilerlerken, ilçe ve il kongreleri birer birer gerçekleşirken yapılması talep edilen Olağanüstü Kongre'nin ne makul bir izahı, ne bu aceleciliğin tarafımızca bir açıklaması olabilecektir'' dedi.

''Milliyetçi Hareket Partisi'nin mensuplarını ve delegelerinin önceliğinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğundan bihaber arayışların günlük siyaset hesapları ile sonuç almalarına bugüne kadar partimiz bünyesinde şahit olunmamıştır'' ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

''(Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben) ilkesi burada da tecelli edecek. Milliyetçi Hareket Partisi'nin üst yönetim kadrolarını belirleyecek demokratik mücadelenin olağan usullerle, zamanında ve teamüllere uygun olarak gerçekleştirilmesi milletimizin ve siyasi hareketimizin geleceği açısından en büyük temennimizdir. Milletimizin yegane umudu haline gelmiş olan milliyetçi-ülkücü irade bu olgunluk, erdem ve şuuru gösterecek tecrübe ve birikime fazlasıyla sahiptir.''


Etiketler: bahçeli olağanüstü kurultay talebi hukuk inceleme neden şimdi


Bu haber 3998 kez okundu.
(3 dk. arayla güncellenir)


Etiketler :