Bahçeli: Partimizle uyum mecburiyeti yok

Bahçeli: Partimizle uyum mecburiyeti yok

5 siyasi partinin Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile aday gösteren partiler arasındaki görüş farklılıkları su yüzüne çıktı..

5 farklı siyasi parti cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini açıkladı. Ancak uzlaşı adayı partiler arasında çatlak seslere neden oldu.

"Hangi siyasi görüşe daha yakın" tartışmaları başlarken MHP Lideri Devlet Bahçeli'den açıklama geldi. Bir internet haber sitesine konuşan Bahçeli, iki farklı siyasi görüşlü partinin çatı adayı olan İhsanoğlu için partisiyle uyum içinde olmasının şart olmadığını kaydetti.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayımız sayın İhsanoğlu'nun MHP'nin ilke ve esaslarıyla sınırlı olması düşünülemeyeceği gibi; söz, düşünce, tavır ve hareket açısından da partimizle orantılı ve uyumlu davranması da mecburi görülmeyecektir" dedi.

Bahçeli, 5 farklı siyasi partinin de İhsanoğlu'nun 12.cumhurbaşkanı adayı olması hususunda uzlaşmaya vardığına vurgu yaptı.
açıklamasında da, "cumhurbaşkanı olarak Türk milletinin birliğini temsil edecek değerli adayımızın kendine has yorum, tecrübe, birikim, fikir, algı ve değerlendirmelerinin uzlaşmaya destek veren partilerle tıpa tıp aynı olması beklenmemelidir.
İhsanoğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak talip olduğu görevin büyük sorumluluğunu yerine getirmek için hazırlık yaparken; herhangi bir partinin lehinde ya da aleyhinde faaliyet göstermemektedir" açıklamasını yaptı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.