BAHÇELİ: TAHRİKLERE İTİBAR ETMEYECEĞİZ

BAHÇELİ: TAHRİKLERE İTİBAR ETMEYECEĞİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylara ilişkin, ''Devlet millet çatışması için ellerini avuşturanlara tahrike yeltenenlere asla itibar etmeyeceğiz'' dedi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylara ilişkin, ''Devlet millet çatışması için ellerini avuşturanlara tahrike yeltenenlere asla itibar etmeyeceğiz'' dedi.

Bahçeli, 25. Erdemli Türkmen Şöleni'nde yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların "iktidarın tavrını ve tercihini göstermesi bakımından son derece anlamlı" olduğunu söyledi.

Türk polisini suçlayanlara bazı hatırlatmada bulunmak istediğini söyleyen Bahçeli, Taksim'deki göstericilere yönelik tavrın ağır ve şiddetli olduğunu ancak emniyet güçlerinin de aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerinin de kimsenin unutmaması gerektiğine işaret etti.

"Ortadoğu yangınını ve kaosunu Türkiye'ye ithal etmeye çalışanların el altından AK Parti tarafından desteklenmiş, özendirilmiş ve teşvik edilmiş midir" diye soran Bahçeli, "Sözüm ona Türk baharı yaşatma hevesinde olanlar, bölünmeyi çabuklaştırmak ve kardeş kavgasını tetiklemek için Taksim provokasyonunu atlama taşı olarak mı değerlendirmişlerdir?" dedi.

Türkiye'nin bir oldu bittiye getirilmek istendiğini anlatan Bahçeli şöyle devam etti:

"Marjinal ve yasa dışı sol unsurların bölücü milletvekillerinin baş rolde olduğu Taksim'deki hadiseler, neyin olgunlaşması ve kabullendirilmesi hedeflenmiştir? Başbakan Erdoğan'ın, MHP'yi Taksim'de protesto gösterisi yapan bir kısım muhalefet partisinin içinde saymasıysa tamı tamına bir saptırmadır ve iftiradır. Bizim BDP, PKK ve aşırı uç örgütlerle yanyana gelmemiz aklın inkarıyla eş değerdir. Başbakan Erdoğan, bölücü kadroyla kimin ittifakı içerisinde olduğunu, kimlerin 'al takke ver külah' halinde bulunduğunu görmek istiyorsa, kesinlikle aynadakilere bakmalı, oturduğu sedirin çevresinde kümelenen namertleri görmelidir. Ne ilginçtir ki, Türkiye'nin bölünme sürecine kararsız kalanlar, PKK ile şirinlik yapanlar, AK Parti'ye kredi açanlar, yıkım ve çözülmeye karşı 3 maymunu oynayanlar, anında ağaç savunucusu kesilmiş, Taksim'deki eylemlerin başını çekmişlerdir."

"Biz bunlara kanmayız"

"AK Parti, CHP, BDP, PKK ve İmralı canisi arasında danışıklı dövüş şeklinde kurulan tuzağa" Türk milletinin düşmeyeceğini anlatan Bahçeli, "Ormanlarımızı yakan, doğamızı kirleten, caddelerimizi savaş alanına çeviren, varlıklarımıza zarar veren bazı mihraklar birden bire yeşili seven, doğa gönüllüsü olarak arzı endam etmişlerdir. Biz bunlara kanmayız, Türkmen kardeşlerim bunlara kesinlikle inanmaz" şeklinde konuştu.

İstanbul 6. İdare Mahkemesinin Topçu Kışlası'nın yapımı ile ilgili kararına da değinen Bahçeli, kararın gecikmeli de olsa sukunetin ve huzurun sağlanması açısından faydalı olduğunu ifade etti.

"Gezi Parkı 'cehennem parkı'na dönüştürülmemeli"

Başbakan ve hükümetin ısrarından vazgeçerek "Taksim merkezli kurulan gerilim stratejisini" terketmesi gerektiğini aktaran Bahçeli, "Gezi Parkı 'cehennem parkı'na dönüştürülmemeli. AK Parti yıkmaktan ve Taksim'i talan etmekten mutlaka caymalıdır. Bu vesileyle herkesi itidala davet ediyorum, kışkırtmalara dikkatli olunması gerektiğini Erdemli'den yineliyorum. Çakılacak bir kıvılcım, kestirilmesi mümkün olmayan neticelere, çatlamalara kapı aralamadan başta siyasi iktidar olmak üzere Taksim'den nemalanmak isteyenlere, sağduyunun ve aklı selimden ayrılmamaları gerektiğini samimiyetle bildiriyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partilileri sosyal medya üzerinden yapılan davetlere karşı da uyardı.

MHP'nin, Taksim Gazi Parkı'nda sahnelenen tehlikeli senaryoyla kolkola olmaya devam edenlere hiçbir şart altında iltifat etmeyeceğini söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Parti olarak hiç bir karanlık ilişkinin, gerilimin içinde olmama tercihimizden taviz vermeyeceğiz. Devlet millet çatışması için ellerini avuşturanlara tahrike yeltenenlere asla itibar etmeyeceğiz. Tüm dava arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın bu kapsamda hareket edeceğine inanıyorum. Bu aziz vatan hepimizindir. Türkiye'nin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için milli bir görevdir. Herkes üzerine düşeni siyasi hesapları bir kenara bırakarak yapmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.