Bahçeli'den çok ağır benzetme

Bahçeli'den çok ağır benzetme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurtuluş Savaşı'nda, İngiliz ve Fransızların Urfa sokaklarında yapmaya çalıştığı şeylerin, bugün açılımla yapılmak istendiğini ileri sürdü.

Şanlıurfa'da partisinin gerçekleştirdiği "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" mitingine katıldı. MHP lideri, yaklaşık 45 dakika süren konuşmasında ağırlıklı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve açılıma değindi. Bahçeli, Anayasa'nın değişimi ile ilgili fikirlerini de aynen tekrarladı. Bahçeli, açılım konusunda sert ifadeler kullandı. MHP lideri, barış ve birlik mesajları da verdi.

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Adı açılım denen tuzağa düşmeyelim. Bu oyuna gelmeyelim. Bu yapılan sinsice bir plandır. Milli hassasiyetlerimiz, kardeşliğimiz ve tarihimiz aşağılanmak istenmektedir. Demokratik açılım, milli birlik açılımı gibi yalanların arkasındaki hileleri, tuzakları anlayınız ve anlatınız. Bütün bu oyunun arkasını görünüz. Ya bu topraklar ve üstünde yaşayan millet bir ve bütün tutulacak ya da tarihten silinecektir."

"Bunun adı Haçlı Seferidir. Bir yandan cihan hükümdarı Kılıçarslan öte yanda haçlı zihniyeti, bir yanda İslam orduları komutanı Selahattin Eyyubi, öte yanda Haçlı artıkları." diyen Bahçeli, bin yıldır aynı topraklarda kardeşçe yaşayan Anadolu insanının birbirinden de hiçbir ayrı-gayrısının olmadığını belirtti.

Bahçeli, "Desteğiniz bize güç verecektir. Bu meydanda çıkan ses dalga dalga yayılacaktır. Verilecek toprağımız terk edilecek ilimiz vaz geçilecek nişanımız yoktur. Urfa bizimdir Diyarbakır bizimdir, İstanbul bizimdir. Aydın, Şırnak, Kayseri bizimdir. Oralarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda, İngiliz ve Fransızın Urfa sokaklarında yapmaya çalıştığı ile açılımı aynı bulan Bahçeli, "Bugün açılım denen yıkımla yapılmak istenen de budur. Habur'da AK Parti tarafından nasıl karşılandığını gördünüz. Şanlıurfalıya eziyet eden PKK'lının nasıl kucaklandığını gördünüz. Açılım diyenlere soruyorum buradan Urfalıdan istediğiniz nedir? PKK'ya teslim olması mı? Bölünmeye rıza göstermesi mi? Fitneye fesada çanak tutmasını mı? Ayrışmaya, ufalanmaya göz yumması mı?" diye konuştu.

"AK PARTİ 7 YILLIK SİYASİ ENKAZIN FATURASINI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLAMAK İSTİYOR"

Anayasa'nın şu an değişmesinden yana olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Anayasa değişince işsize iş, aşsıza aş mı verilecek. AK Parti 7 yıllık siyasi enkazın faturasını Anayasa değişikliğine bağlamak istiyor. Evet, anayasa değişmelidir ancak acelesi var mıdır? Komisyon kuralım kararla uzlaşalım ve seçimlerden sonraki meclise bırakalım. Mevcut cepheler yeterli, yeni cephelere gerek yok. Darbeci dinci, laik antilaik çatışması var. Sorarım size yoksulluğun nedeni Anayasa'mıdır yoksa teslimiyetçi iktidar mı? Anayasa gelince Urfalının cebine para mı girecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmasında hemen her konuda Başbakan'a yüklenen Bahçeli, " Sayın Başbakan nereye kaçarsan kaç, okyanus ötesine de kaçsan seni getirmezsem namerdim. Urfalı bunun hesabını burada kendisi sorar." ifadesini kullandı.

Etiketler :