Bahçeli'den cuma namazı isteği

Bahçeli'den cuma namazı isteği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim'deki Ani antik kentinde cuma namazı kılabilmesi için valiliğe resmi başvuruda bulunuldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim'deki Ani antik kentinde cuma namazı kılabilmesi için valiliğe resmi başvuruda bulunuldu. Bahçeli, 1 Ekim'de yapacağı Kars ziyaretinde Cuma namazını, tarihi Ani şehri içerisinde bulunan ve Sultan Alparslan'ın 946 yıl önce 1064 yılında Anadolu topraklarına girdiği ve ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Camii'nde (Katedral Kilisesi) kılacak. Ziyareti Azerbaycan'dan 10 televizyon kuruluşu takip edecek.

Fethiye Camii'ndeki cuma namazı için Kars Valiliği, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'ne izin için dilekçe ile başvurulurken, namaz nedeni ile su sıkıntısı çekilen harabelere ibriklerle su taşınacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunanMHPİl Başkanı Oktay Aktaş, Bahçeli'nin Kars'a çok önem verdiğini dile getirdi. Namazın Ebu Manuçer Camisi'nde kılınmasını planladıklarını dile getiren Aktaş, "Ama genel başkanımız özellikle 16 Ağustos 1064'te Sultan Alpaslan'ın Anadolu'ya ilk giriş noktası olan ve Ani Harabeleri'nde bulunan Fethiye Camii'nde (Katedral Kilisesi) kılmak istedi. Çünkü burada Sultan Alpaslan Ani Harabeleri'ne girdiğinde haçı indirmişti." dedi.

Bahçeli'nin Türkiye'de siyasi atmosferin sürekli olarak değiştiği ve yeni birTürkiyekavramının ortaya atıldığı bir ortamda Kars'a gelmesi ve burada namaz kılmasının Türkiye'ye ve Dünya'ya önemli bir mesaj olacağının altını çizen Aktaş, "Bu ana topraklarımız ne yazık ki başka düşüncenin toprakları olarak algılanıyor. Uluslararası güçler bile burasını böyle görüyor. Tarihi misyonu olan bu bölge ilk fethin noktası olduğu için namaza katılım da fazla olacak. Genel merkezden 50 kişi ve 40 il başkanı da Kars'a gelecek. Bu cuma namazını hepimiz çok önemsiyoruz. 946 yıl sonra ikinci defa burada cuma namazı kılınacak. Ziyaretleri 10 Azeri basın kuruluşu da takip edecek." diye konuştu.

Ani Harabeleri'nde cuma namazı için imam, hutbe ve gerekli şartların da oluşturulacağını belirten Aktaş, imam olarak MHP Belediye Meclis Üyesi emekli din görevlisi Ferit Yenice'nin görevlendirildiğini ifade etti. Müezzinin kim olacağı konusunda henüz bir karara varılmadığını söyleyen Aktaş, Katedral'a ses sistemi kurulacağını, yerlerin temizlenerek halıfleks döşeneceğini, hutbe yapılacağı da vurgulayarak, tespit edilen 21 eksikliğin gününden önce giderileceğini kaydetti.

Ani Harabeleri'nde cuma namazı şartlarının oluşturulduğuna da dikkat çeken Aktaş, olası bir aksaklık ve izin verilmemesi durumunda bile 1 Ekim günü kesinlikle cuma namazının kılınacağının altını çizdi. Namaza gelenlerin su sıkıntısı çekmemesi için 5 adet su tankerinin yanında 50 adet su ibriğinin de hazır bulundurulacağını belirten Aktaş, bulgurlu etli pilavı ve ayran da dağıtılacağını ifade etti.

Aktaş, ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kars'tanseçimstartını vereceğini de hatırlatarak, "Buradan başlayan seçim startıyla 2011 yılına kadar 81 il ve 920 ilçeye ulaşılacak. Hem burada kılınacak cuma namazı ve seçim startıyla Türkiye'de oluşturulmak istenen alt kimlik imajı kırılacak." şeklinde konuştu.

Etiketler :