Bahçeli'den düşen helikopterle ilgili açıklama

Bahçeli'den düşen helikopterle ilgili açıklama

MHP lideri: Sabotaj, saldırı ihtimalleri dahil tüm seçenekler gözardı edilmeden

Siirt'in Pervari ilçesinde Jandarma Özel Harekat birliğini taşıyan Skorsky helikopterin düşmesi sonucu 17 asker şehit düştü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kazaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada son dönemde meydana gelen helikopter kazalarna dikkat çekti. Devlet Bahçeli; 'Skorsky tipi helikopterlerin belirli aralıklarla kaza ve kırıma uğraması beraberinde bir takım soru işareti ve kuşkuları tırmandırmaktadır. Sabotaj saldırı ihtimali gözardı edilmemelidir. Soruşturma büyük bir titizlik içerisinde yürütülmel..' diye konuştu.

Yazılı açıklamada MHP lideri Baheli'nin şu ifadelerine dikkat çekildi;

"Bahçeli Bilhassa S-70 Sikorsky tipi helikopterlerin belirli aralıklarla kaza kırıma uğraması milletimizin canını yakmakta ve askerlerimizin hayatına mal olmaktadır.

HAKKARİ VE DİYARBAKIR'DA DA AYNI TİP HELİKOPTER DÜŞTÜ

Geçtiğimiz 22 Temmuz’da; Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi bir helikopterin Hakkâri Dağlıca’nın12 km kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda beş askerimiz şehit olmuştur. 11 Ekim tarihinde de, Diyarbakır’ın Lice ilçesi sınırları içinde bulunan geçici bir üs bölgesinden askeri personeli değiştiren yine bir S-70 Sikorsky tipi helikopter, kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüş ve 1 evladımız şehit, 7’si de yaralanmıştır. Bu son kazanın da aynı tip ve marka helikopterle gerçekleşmesi şüphesiz soru işaretlerini artırmakta, kuşkuları tırmandırmaktadır.

 

SABOTAJ VE SALDIRI İHMALİ GÖZARDI EDİLMEMELİ

Ayrıca olumsuz hava şartlarında görev mahalline gitmek zorunda kalan askerlerimizin can güvenliğini teminat altına alacak imkânların neden oluşturulmadığı hususu üzerinde mutlaka durulmalı ve muhtemel teknik arızalarla ilgili daha önceden yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmelidir. Daha da önemlisi, sabotaj, saldırı, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve ihmal seçenekleri göz ardı edilmemelidir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.