Bahçeli'den il yapma sözü

Bahçeli'den il yapma sözü

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Aydın'da Nazilli Belediyesinin toplu açılış töreninde konuştu. Bahçeli ekonomik sorunlara değindi, Başbakan'ın gerilim stratejisi ve ayrışmayı istediğini söyledi. AKP 'nadasa bırakılmalı' dedi

Aydın’ın en büyük ilçesi olan Nazilli’de MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın 23 aylık başkanlık döneminde yapılan 10 Milyon TL’lik yatırımların açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Açılışlar sırasında Nazilli’lere hitap eden Devlet Bahçeli, Nazilli’nin MHP iktidarı döneminde il yapma sözü verdi.

Nazilli Belediye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP’li çevre ilçe ve belde belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören öncesi son 2 yılda Nazilli’de belediye tarafından yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar slayt eşliğinde törene katılanlara izlettirildi.

Nazilli’de Başkan Haluk Alıcık’ın 23 aylık belediye başkanlığı döneminde yapımı tamamlanan Alzheimer Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Pınarbaşı Düğün Salonu, Menderes Piknik Alanı, Nazsu tesisleri, Nazkent 1. etap toplu konutlar, MOBESE Sistemi, Huzurevi, Şirinevler Parkı, Etnoğrafya Müzesi, ISO Kalite Yönetimi, Yeşil Mahalle Bulvarı’nın açılışı yapıldı. Törende ayrıca Nazilli’ye ilk etap doğal gaz verilmesi gerçekleştirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek Fen Lisesi Pansiyonu’nun da temeli atıldı.

‘HEDEFİMİZ HER YIL 10 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPMAK’

Törenin açılış konuşmasını yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de 23 aylık dönemde yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Nazilli’nin 42 ilden büyük olduğunu dikkat çeken Haluk Alıcık, Nazilli’nin 140 bin nüfusa sahip, Üniversite ve Organize Sanayi şehri olması için uğraşlar verdikleri Aydın’ın en büyük ilçesi olduğunu söyledi.

Nazilli’de incir, kestane, pamuk, zeytin, zeytinyağı ve narenciye üretimi had safhada olduğunu dile getiren Alıcık, “Borçla devraldığımız belediyemizi, 2 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarından dolayı hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmayıp kendi kendine yeten bir belediye haline getirdik. ‘Lider Şehir Nazilli’ sloganıyla çıktığımız bu yolda şehrimizin modernleşmesine yönelik yapılan yatırımlara 10 milyon liralık yatırım harcaması yapılmış, olup hedefimiz her yıl en az 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirmektir” dedi.

Toplu açılışı yapılan Huzurevini, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü’ne, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni, Sağlık Bakanlığı’na, Fen Lisesi Pansiyonu’nu Milli Eğitim Bakanlığı’na, MOBESE Sistemi’ni de Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne devredeceklerini açıklayan Başkan Alıcık, “98 metrekarelik NAZKENT 1. Etap Konutları olan 64 adet konutumuzu 54 bin liraya TOKİ’den daha ucuza ve daha kaliteli olarak Mayıs ayında tamamlayıp üyelerimize teslim edeceğiz. Allah nasip ederse Nazkent 2. ve 3. Etaplarımıza 2011 yılı içerisinde başlamayı planlıyoruz. Alzheimer Merkezimiz Belediyemiz ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoliji Bölümü ile birlikte işletilecektir. Yine 2011 yılı içerisinde Nazkent II. Etap Konutları, Hal Binası, Modern Hayvan Pazarı, Traktörcüler ve Galericiler Sitesi, Osmanlı Parkı, Sümer Spor Kompleksi, Şirinevler mahallesine Pazaryeri, Arslanlı ve Yeşil Mahalle’ye düğün salonu yapılması, Dereköy Çayı üzerine betonarme Köprü yapılması gibi projelerimiz hayata geçirilecektir” şeklinde konuştu.

‘NAZİLLİ’NİN İKİ TANE KIZIL ELMA ÜLKÜSÜ VAR’

Konuşmasında Nazilli’nin hedefleri hakkında da bilgi veren Başkan Haluk Alıcık, “Nazillimizin 2 tane kızıl elma ülküsü vardır. bunlardan birincisi Ulu Önder Atatürk’ün 1937 Sümerbank Basma Fabrikasını açmaya geldiğinde “Nazilli İstikbalde vilayet olacaktır” sözü ile Rahmetli Turgut Özal’ın 1986 yılında Nazilli’ye 68 plakalı il sözü hiç unutulmamıştır. Allah nasip ederse MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakanlığı döneminde Nazillimiz il olmayı bekliyor. Bu ülküyü sizin gerçekleştireceğinize şahsım, meclisim ve tüm Nazilli halkı yürekten inanıyoruz. İkinci ülkümüzde Nazillimizin 160 dönümlük Sümerbank Basma Fabrikası alanına bağımsız Sümer Üniversitesi’nin kurulmasıdır. Her iki konuda Nazillimiz için hayati önem arz etmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi olarak verilmiş durumda olup Sayın Genel Başkanım Başbakanlık dönemizi beklemektedir” dedi.

‘NAZİLLİ, MHP İKTDARINDA İL OLACAK’

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, halkın yoğun sevgi gösterisi altında tamamladığı konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Sayın belediye başkanımızın il özlemi MHP’nin sözü olacaktır. MHP Türkiye’de bütün illeri dolaşarak nerelerin il olması gerektiğini belirliyor. MHP her yönüyle iktidara hazırdır. MHP olarak 2023 yılında ‘100 il 1000 ilçe’yle girmek istiyoruz. Bu illerden biri “Nazilli”. Neden olmasın” dedi.

Devlet Bahçeli konuşmasının ardından Nazilli’de belediye tarından 10 Milyon TL’ye mal olan tesislerin açılışını yaptı. Daha sonra Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamına çıkan Devlet Bahçeli’ye burada Başkan Alıcık tarafından üzerinde kendi portre resmi bulunan halı, efe fesi, Nazilli Belediyespor forması, atkısı ve Nazilli’nin yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :