Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: 'Haddini bil'

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: 'Haddini bil'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Tunceli'de gündeme getirdiği terör örgütü üyeleri için 'genel af' önerisine sert tepki gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Tunceli'de gündeme getirdiği terör örgütü üyeleri için 'genel af' önerisine sert tepki gösterdi. İsim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Hayır kampanyasını yürüten siyasi kurumlar çok daha dikkatli olmalıdır. Böyle bir ortamda genel aftan söz etmek bir gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci bir gaflettir. O sebepten dolayı sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir." dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesi yurt genelinde yürüttüğü 'hayır' mitinglerine Balıkesir'de devam etti. Balıkesir eski lunapark alanında yaklaşır 2 bin 500 kişiye seslenen Bahçeli, isim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle eleştirdi.

'Hayır' kampanyasını yürüten siyasi kurumların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Bahçeli, milletin hassasiyetlerine özen gösterilmesi uyarısında bulundu.

Böyle bir ortamda genel aftan söz etmenin bir gaflet olduğunu kaydeden Bahçeli, "PKK talebiyle açılım paketinin içerisinde bulunan ve bugünkü AKP-PKK işbirliği ile sonuç almak için gizli gündemle değişiklik yapılması istenen bir anayasaya karşı tavır koyarken sözün nereye gittiğini de bilmek lazımdır. Böyle bir ortamda genel aftan söz etmek bir gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci bir gaflettir. Çünkü bu talep Demokratik Toplum Partisi (DTP) kongresinin almış olduğu 7 kararın içerisinde iki tanesidir. Öyleyse kampanyaları yürütürken siyasi partiler dikkatli olmalı. İnsanlarımızın hassasiyetleriyle teker teker bugünkü iktidardan kurtulma projesini hayata geçirirken onlara kepçe ile yardımcı olabilecek bir siyasi hataya düşülmemelidir. O sebepten dolayı sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir." dedi

Etiketler :