Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her kesimle, herkesle kucaklaşıp büyük çatıyı kurup iktidar olmak istediklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her kesimle, herkesle kucaklaşıp büyük çatıyı kurup iktidar olmak istediklerini söyledi.

Bahçeli, ajanslar, televizyon, gazete ile internet haber sitelerinin Ankara temsilcileriyle geleneksel kahvaltılı sohbet toplantı kapsamında Sheraton Otel'de bir araya geldi. Medya temsilcilerinin neredeyse firesiz katıldığı toplantıda Bahçeli'nin daha önceki toplantıların aksine espriler yapıp sıcak ve samimi olması dikkat çekti. Sözlerine "hoş geldiniz" diyerek başlayan Bahçeli, kendisi konuşmak yerine gazetecilerin soru sormasını istedi.

Daha önce MHP'li bir milletvekilinin bedelli askerlik konusunda Meclis'e teklif verildiğini ve kendisinin bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Bahçeli, konunun çok farklı zeminlerde yürütüldüğünü söyledi. Siyasi iktidarın Genelkurmay ile görüşerek hazırladığı taslağın Meclis'e geldiğinde görüp analiz ederek ona göre karar vereceklerini dile getiren Bahçeli, bu aşamada beklenmesi gerektiğini ifade etti.

"AVRUPA'DAKİ ÖĞRENCİ OLAYLARININ BİR GÜN SONRA TÜRKİYE'DE OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ"

Son dönemde üniversite öğrencileri üzerinden çıkarılmaya çalışılan olaylara ilişkin bir soruya da Bahçeli, 68 kuşağına gönderme yaparak, bu dönemi bizzat kendisinin de yaşadığını hatırlattı. Mağduriyeti, ızdırabı, çilesi olduğunu anlatan Bahçeli, bunu bilen 68 kuşağının Türkiye'ye böyle bir dönemi bir daha yaşatmaması gerektiğini vurguladı. Bu konuda bütün partilere büyük görevler düştüğünün altını çizen Bahçeli, İstanbul'daki olaylarda iktidarı eleştirmenin herkesin hakkı olacağını belirterek, CHP'nin tavrını eleştirdi.

Meclis önündeki öğrencileri bir partinin içeriye almasının 'geçmişten ders almama' anlamına geldiğini dile getiren Bahçeli, hükümetin yetkili organlarla diyalog başlatarak bu kıvılcımı yerinde söndürmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde bundan çok yararlanan iç ve dış odakların ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Bahçeli, gençliğe şahsiyet kazandırma, demokratik gelenek içinde yetiştirme, Türkiye'nin sosyo ekonomik sorunlardında görev alması, yasal zeminde tepkilerini göstermeleri ve onların anlaşılmasının sorunların çözümünde yardımcı olacağını ifade etti.

Avrupa'da benzer gençlik olayların başladığını ve bugünlerde İtalya'da da devam ettiğini dile getiren Bahçeli, olayların 68 gençlik olaylarının benzeri olduğunu belirterek, hemen ertesi günü Türkiye'ye yansımasının da dikkat çekici olduğunu vurguladı.

TOPLUMUN HER KESİMİNDEKİ DEĞİŞİMİ VE OLAYLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Bahçeli'ye twitter başta olmak üzere son dönemde teknolojiye olan yakınlığı ve yaptığı matematik hesapları da soruldu. MHP olarak toplumun her kesmindeki değişim ve olayları yakından takip ettiklerini anlatan Bahçeli, medya-siyaset ilişkilerini kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de asayişsizliğin son zamanda yaygınlaştığını savunan Bahçeli, hunharca katliam ve cinayetlerin ortaya çıktığını ileri sürdü. Her küçük olayda büyük felaketlere sebebiyet verecek gelişmeler ortaya çıktığını iddia eden Bahçeli, konuşmalarında bunlara dikkat çekmeye çalıştığını kaydetti.

Bir cinayet olayının bir dizi film gibi televizyonlarda çok ayrıntılı olarak verildiğini aktaran Bahçeli, benzer olayların bazı dizi filmlerde görüldüğünü ifade etti. Nasıl yapılacağına dair dizilerin ortaya çıktığını anlatan Bahçeli, dizilerin içeriğine karışmak istemediklerini, ama toplumsal ruh sağlığının önemli olduğunu vurguladı. Bahçeli, dizi ve filmlerin sonunun olumlu, topluma, toplumsal barışa katkı sağlayan bir şekilde bitmesinde fayda olduğunu belirtti.

Parmağındaki yüzüğe ilişkin bir soruya Bahçeli, yüzüğü kendisinin dizayn ettiğini, bir tarafının Osmanlı ve Selçuklu'yu diğer tarafının ise Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini söyledi. Daha sonra Bahçeli, elini çenesine götürerek basına gösterip "Bana yakışıyor" dedi. Bu söz salondakilerde gülüşmelere neden oldu.

KAMU GÖREVLİSİ HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI

Kamu görevlisi hakkında tazminat davası açılamayacağına ilişkin düzenlemenin hatırlatılması üzerine Bahçeli, bu dönemde bunun tartışmaları kuvvetlendirmekten öte başka bir fayda getirmeyeceğini söyledi. Bahçeli, alelacele bu tasarının getirilmesini anlamakta da güçlük çektiğini ifade etti.

Ruhban okuluna ilişkin bir soruya da Bahçeli, bunları yenileyip toplumun önüne getirmenin bir yararı olmadığını kaydetti.

'BİR OY KENDİNİN 24 OY DIŞARDAN' KAMPANYASI

Bahçeli'nin yaptığı matematik hesapları da hatırlatıldı. Salonda bir kez daha hesap yapan Bahçeli, iktidar için yüzde 40 oy gerektiğini bunun da 19 milyona tekabül ettiğini söyledi. 700 bin ülküdaşın buna inanması ve kendilerine oy vermeyen gruplar içinde 24 milyon içinde çalışması halinde bunun matematik olarak mümkün olduğunu savunan Bahçeli, buna insanları inandırmak gerektiğini kaydetti.

"1 oy kendinin, 24 oy dışardan alın" diye kampanya yaptıklarını dile getiren Bahçeli, tek başına iktidar olma hedefleri olduğunu ve bunun için gayret gösterdiklerini belirtti. Hesabın mantığının kavranması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, ilkokul, ortaokul, askere giden, mahalleden 5 arkadaştan alınacak oyların toplam 20 edeceğini, iktidar olmak için istemek gerektiğini ifade etti.

"MHP YALNIZ KURT"

Referandum sonrası yapılan toplantıda bazı medya temsilcilerinin çağrılmadığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, MHP'yi sorgulayan çok çevrelerin bulunduğunu söyledi. Geçmiş dönemlerde yapılan yıl sonu kahvaltılı toplantıya Ankara'da bulunan medya temsilcilerinin davet edildiğini anımsatan Bahçeli, ancak referandum öncesi ve sonrası kara propaganda ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü. Buna cevap imkanı da bulamadıklarını anlatan Bahçeli, bunun üzerine "Acaba dar kapsamlı en azından eleştirilere cevap verececek bir toplantı yapabilir miyiz?" diye böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade etti.

"Referandumda en büyük kaybı MHP yaşadı, MHP taban kaybetti, MHP kalelerini yitirdi, MHP seçim barajının altında kalabilir" şeklinde konuların televizyonda çok işlendiğini vurgulayan Bahçeli, Aralık'taki toplantıda devam etmek üzere dar kapsamlı bir toplantı yaptıklarını ve bazı basını davet etmediklerini kaydetti.

Genelkurmay'ın basın toplantısıyla ilişkilendirilip kendilerinin eleştirildiğini hatırlatan Bahçeli, o eleştiriyi yapanlarla yine burada beraber olduklarını belirtti. Yazılanların hepsine saygı duyduklarının altını çizen Bahçeli, ama gerçekleri yazmaları için fırsat kollamaya çalıştıklarını, bunda da çok etkili olduklarını zannetmediğini ifade etti. Bahçeli, MHP'nin siyasi bir kurum olarak medya desteği olmayan 'yalnız kurt' olduğunu savundu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Fethullah Gülen ile ilgili açıklamalarına ilişkin bir soruya ise Bahçeli, hassasiyetle konunun üzerinde durduklarını belirterek "İlk cevabı Fethullah Gülen grubunun vermesi gerekir diye düşünüyorum." karşılığını verdi.

"ÜLKÜCÜLER BÜLENT ARINÇ'IN HUKUKÇU KİMLİĞİNE SAYGI DUYAR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptığı polemiğe ilişkin bir soruya Bahçeli, Arınç'ın kimi zaman erken ve tahrik edici değerlendirmelerine katılmadığın, ama hukukçu kimliğine milliyetçi ülkücü grubun saygı duyduğunu söyledi. Bunun sebebinin ise 1980 döneminde avukatın bulunmadığı bir dönemde ülkücülerin davalarında hukuken el uzatan şahsiyetlerden biri olduğunu anlatan Bahçeli, o nedenle saygı duyduklarını ama siyasetin farklı olduğunu ifade etti.

Küskün ülkücülere yönelik davete ilişkin bir soruya da Bahçeli, olumlu gelişmelerin olduğunu ama kararında ısrar edenlerin de bulunduğunu, buna da saygı duyduklarını belirtti. Herkesle kucaklaşıp büyük çatıyı kurmak istediklerni ve iktidarın yolunun da bu olduğunu dile getiren Bahçeli, her kesimle kucaklaşmak istediklerini vurguladı. Bunun ilk halkasının ise 12 Eylül döneminden başlamak olduğunu anlatan Bahçeli, Anadolu'yu gezdiği sıralarda Hatay, İskenderun ve Antalya başta olmak üzere birçok yerde bunun çok yakın işaretlerini gördüğünü, güzel işaretler aldığını, önemli hatalara düşmezlerse milletin teveccühünün MHP olacağını söyledi.

Türkiye'yi kucaklamak, iktidar olmak istediklerinin altını çizen Bahçeli, bazı milletvekillerinin MHP'ye katılacağı yönündeki iddialar için de "Gelene gelmeyin demem ama illa da kopup gelin demeyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :