BAHÇELİ'DEN PATLAMA AÇIKLAMASI

BAHÇELİ'DEN PATLAMA AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamanın tüm yönleriyle araştırılarak sorumluların ve suçluların silsile yoluyla tespitinin yapılmasını istedi. Devlet Bahçeli, "Ayrıca patlamadaki tüm ayrıntılar titizlikle ele alınmalı; sabotaj, terör saldırısı gibi ihtimaller peşin ve ucuz yaklaşımlarla örtbas edilmemelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dün akşam saatlerinde Afyonkarahisar'da yerleşik Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen patlamada; 2 astsubayımız, 2 uzman çavuşumuz, 21 er ve erbaşımız olmak üzere 25 evladımız şehit olmuş, 9 askerimizle birlikte 4 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yapılan açıklamalarda, söz konusu patlamanın, el bombaların depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma sırasında vuku bulduğu ifade edilmiştir. Ne hazindir ki, son günlerdeki acı kayıplarımıza böylelikle yenileri eklenmiştir. Türk milleti yastadır, hüzün ve feryat 25 hanemize kâbus gibi çökmüştür. Şehitsiz, ağıtsız ve sıkıntısız bir güne neredeyse hasret kalınmıştır. Yakın tarihin hiçbir döneminde, felaketler zincirinin halkaları bu kadar kısa zaman içinde içiçe geçmemiş; etki ve sonuçları bu kadar tahripkâr olmamıştır. Türkiye belaların, uğursuzlukların ve talihsizliklerin adeta baskı ve kuşatması altına girmiştir."

Bilhassa vatan görevini özveri ve fedakârlıkla yerine getiren güvenlik güçlerinin, peşi sıra beliren olaylardan dolayı aramızdan ayrıldığını kaydeden Bahçeli, "Kimi zaman terör saldırısı kimi zaman da elim bir kazanın ardından gencecik fidanlar kara toprakla buluşmakta ve gözyaşları eşliğinde ebediyete uğurlanmaktadır. Özellikle TSK'nın çeşitli birlik ve birimlerinde; tedbirsizlik, dikkatsizlik, kayıtsızlık ve ihmalkârlık nedenli kayıplarda artış gözlenmektedir. Bu durum başlıbaşına ciddi nitelikli sevk ve idare sorunlarının varlığına ve riskleri öngörmekte zorluk çeken bir yönetim zaafına işaret etmektedir. Geçtiğimiz 22 Temmuz'da, 5 evladımızın şehit düştüğü Hakkâri'deki helikopter kazasıyla, 21 Ağustos tarihinde 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğu Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyüne giden askerlerimizi taşıyan minibüsün devrilmesi bu zaafın hazin ve ibretlik neticelerinden bazılarıdır." şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar'daki patlamayla birlikte yaklaşık 1,5 ayda yalnızca kazalarda 39 askerin vefat ettiğini belirten Bahçeli, ortaya çıkan bu kara tabloyu kabullenmenin, sineye çekmenin, geçiştirmenin veya görev zayiatı diyerek gerekçelendirmenin mümkün olamayacağının altını çizdi.

"ADLİ VE İDARİ SÜREÇLER BAŞLATILARAK ŞÜPHE VE SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİDİR"

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamanın tüm yönleriyle araştırılarak sorumluların ve suçluların silsile yoluyla tespitinin biran önce yapılması gerektiğini dile getiren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca patlamadaki tüm ayrıntılar titizlikle ele alınmalı; sabotaj, terör saldırısı gibi ihtimaller peşin ve ucuz yaklaşımlarla örtbas edilmemelidir. Türkiye'nin ikinci büyük cephaneliğinde el bombası sayımının ve bu çerçevedeki çalışmanın neden akşam saatlerine bırakıldığı ve muhtemel faciaları önlemek adına önceden hangi adımların atıldığı hususları da netleştirilmeli ve açıklanmalıdır. Adli ve idari süreçler tekemmül ettirilerek patlamanın üzerindeki şüphe ve soru işaretleri giderilmelidir. Zira 25 evladımızın kanı, 25 ananın ağı ve 25 gencecik umudun manevi vebali muhataplarının sırtında ve yakalarında olacaktır."

Hükümet kanadından yapılan açıklamalara da tepki gösteren Bahçeli, "Bir bakanın patlamayı tamamen kaza olarak değerlendirmesi ve benzeri hadiselerin Pakistan ve Hindistan'da da görüldüğünü iddia ederek sıradanlaştırmaya çalışması acele ve telaşla yapılmış hezeyan dolu bir beyanattır. AKP hükümetine düşen görev konu hakkında ipe sapa gelmez hüküm vermek değil, meselenin detaylarına kadar nüfuz ederek her kuşkunun giderilmesine yardım etmek ve destek vermektir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı üyeleri Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ve Abbas Bozyel ile birlikte Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz'ın bir heyet halinde gerekli inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Afyonkarahisar'a gittiklerini söyledi.
MHP'nin hassasiyetle ve kararlılıkla bu acı verici patlamanın takipçisi olacağını ve üzerine düşen ne varsa yerine getireceğini vurgulayan Bahçeli, "Afyonkarahisar'da, tarifi olmayan kedere yol açan patlamada hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Muhterem ailelerine, silah arkadaşlarına, Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı temenni ediyor, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." sözlerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.