Bahçeli'nin 11 yıl önceki Diyarbakır ziyareti

Bahçeli'nin 11 yıl önceki Diyarbakır ziyareti

6 Haziran'da Diyarbakır'a gidecek olan Devlet Bahçeli bundan tam 11 yıl önce kente gitmişti...

Bahçeli sürpriz bir kararla 6 Haziran'da Diyarbakır'a gitmeye karar verdi.

11 YIL SONRA BAHÇELİ DİYARBAKIR'DA

Diyarbakır'a en son 2000 yılında Başbakan Yardımcısı olarak bazı açılışlar için giden Bahçeli, böylece 11 yıl aradan sonra ilk kez oy istemek için gidecek.

Karaman gezisi dönüşü gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, Diyarbakır gezisinde miting mi, salon toplantısı mı yapılacağını henüz kararlaştırmadıklarını belirterek, "Teşkilatlarımızla konuyu değerlendireceğiz ve nasıl bir toplantı yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

ANKARA'DA NE SÖYLÜYORSAM ORADA DA AYNISINI SÖYLEYECEĞİM

Bahçeli, "Diyarbakır'a farklı bir mesajınız olacak mı?" sorusuna, "Elbette oraya gitmişken bir şeyler söyleyeceğiz. Ancak biz her zaman 'aynı türküyü' söylüyoruz. Ankara'da ne söylüyorsam orada da onu söyleyeceğim" yanıtını verdi.

Bahçeli, Diyarbakır gezisinin Türkiye'de ortamın yumuşamasına katkı yapacağını da vurguladı.

Bölgeye gitmesiyle ilgili güvenlik riski olup olmadığı da sorulanMHP lideri, "Biz Allah'a tevekkül etmişiz. 1 milyon insanıda getirip yığsanız bir şey olacaksa olur. Kaderde ne varsa o olur" dedi.

11 YIL ÖNCE DİYARBAKIR'DAYDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tam 11 yıl önce kalkınma programı kapsamında Diyarbakır'a gitmiş ve dönemin HADEP'li Belediye Başkanı Ferudun Çelik'i alkışlaması dikkat çekmişti.

Devlet Bahçeli, 6 Eylül 2000 tarihinde, HADEP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik’le Diyarbakır’da görüştü. Bahçeli, Feridun Çelik’in konuşmasını kurmaylarıyla birlikte alkışladı. Bahçeli’nin görüşmesinden hemen önce, koalisyon hükümeti Türkiye’de idam cezasını kaldırmış, Abdullah Öcalan ipten alınmıştı.

 Diyarbakır’ın HADEP’li ilk belediye başkanı olan Feridun Çelik’i ziyaret eden ilk üst düzey devlet adamı ve o dönemki hükümetin 3 ortağından biri olan Bahçeli’nin bu ziyaretine karşılık Çelik de daha sonra Ankara’ya giderek iade ziyaretinde bulunmuştu.

BAHÇELİ NEDEN ALKIŞLADI

MHP lideri ise Çelik’i neden alkışladığını şöyle açıklamıştı: "Orada iyi şeyler söyledi. Devletin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi. Ben devletin bütünlüğünü savunan herkesi alkışlarım. Ayrıca çok iyi raporlar hazırlamışlar. Doğrusunu söylemek gerekirse, giderken bu kadar büyük alaka göreceğimizi beklemiyordum."

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.