Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı turu başladı

Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı turu başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “çatı adayı” önerisini görüşmek üzere eski cumhurbaşkanlarıyla bir araya gelmeye başladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Bahçeli, dün Soma'da patlamanın yaşandığı maden ocağını ziyaret etmişti. Bahçeli bugün ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday formülünü danışmak üzere Süleyman Demirel ile bir araya geldi.

"NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİRİZ, YOL GÖSTERİN"

Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğine işaret eden Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin siyasi gündemde önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

"Nasıl gelişeceği konusunda da çok yönlü tartışmalar başlatılmıştır. Biz MHP olarak tartışmaların derinliğine girmek yerine acaba siyaseten cumhurbaşkanlığı seçimini bir kaosa dönüştürmeden, bir siyasi krizin eşiğine getirmeden nasıl bir yol izleyebiliriz düşüncesinden hareketle bir çatı aday formülü üzerinde görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmaya gayret göstermekteyiz. Bununla ilgili olarak da zaatıalinizi ziyaret edip, yüksek tecrübelerinizden de yararlanmak istiyoruz. Gelişimizin ana sebebi budur."

9. Cumhurbaşkanı Demirel de Soma'daki maden faciasına değinerek, "Memleketimizin çok ağır bir acı ile çırpındığı böyle bir günde gayet tabii ki devletin işleri de yürüyecektir. Başka çaremiz de yok" dedi.

"HALKA DA GÖREV DÜŞÜYOR"

16 Mayıs 1993'te cumhurbaşkanı seçildiğini ve bu görevden 16 Mayıs 2000'de ayrıldığını anımsatan Demirel, şunları kaydetti:

"Şimdi siz, geliyorsunuz benimle acaba bundan sonraki cumhurbaşkanı nasıl olur, nasıl kaosa dönüşmeden Türkiye bu işleri götürür, çünkü cumhurbaşkanlığı görevi bütün Türkiye'yi, bütün herkesi kavrayan bir görevdir. Onun için herkesin bu meselede yardımcı olması lazım. Sükunet içerisinde, rahat içerisinde, adalet içerisinde ve hukukun üstünlüğüne dayanan, vatandaşın gönlündekini ortaya koyacak biçimde bir seçim yapılabilmeli. İlk defa olarak halkın oyuyla doğrudan doğruya bir seçim yapılacaktır. Bu, fevkalede önemlidir. Halkın oyuyla seçim yapılması olayında sadece yöneticilere değil, sadece siyasetçilere değil, halka da görev düşmektedir, görev halkın. Siyasetçiler neye çırpınıyorlar, halkın kucaklayacağı, halkın benim diyebileceği bir cumhurbaşkanı seçilsin, herkesin seveceği, herkesin kucaklayacağı, bu görevi kolaylaştırmak halka düşer. Türkiye, halk tarafından cumhurbaşkanı seçilmesi, direkt seçimle cumhurbaşkanı seçilmesi olayında başarılı çıkmalıdır. Türk demokrasisinin en önemli şartlarından biridir kanaatimce. Başarılı çıkmalıdır ve Sayın Başkan'ın da ifade ettiği gibi hiç kolay değil, işin zorlukları var ama düşünerek, taşınarak, konuşarak ve tartışarak milletimiz herhalde bu meselenin hakkından gelecektir."

Devlet Bahçeli Süleyman Demirel ile görüştü

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.