Bahçeli'nin Erdoğan'a 'namertsin' yanıtı

Bahçeli'nin Erdoğan'a 'namertsin' yanıtı

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın 'AK Partinin kuruluşunda kimle görüşmüşüm ispat etmezsen namertsin' sözlerine İstanbul'dan sert cevap verdi.

İstanbul Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine "Benim karanlık odalarda kimlerle görüştüğümü ispat edemezsen namertsin" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdğan'a cevap verdi.

Bahçeli, siyasi yasak getirilen bir kişinin 116 gün içerisinde hangi kirli odakların yardımı ve hangi kirli ilişkiyle Sirt'ten milletvekili seçildiğini, ardından da Başbakan olduğunu sorarak, "İktidar olursam, o günü araştırıp gerçeği ortaya koymazsam namertim" şeklinde konuştu.

Çağlayan Meydanı bugün MHP'nin seçim mitingine ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 10 bin partilinin katıldığı mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut ile 32 ilçenin belediye başkan adayları, kürsüye çıkarak kalabalığı selemladı. Meclis Başkan vekili Meral Akşener ile MHP İstanbul milletvekillerinin de katıldığı mitingin açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut yaptı. İstanbul'u fethetmeye iki haftadan az bir süre kaldığını belirten Turgut, "Bu kent iyi yönetilmiyor. Bu kenti işi bilmeyenler, yandaşlarına yol bulmaya çalışanlar yönetiyor. Çocuklarının beslenme çantalarına ekmek koyamadığı için anaların ağladığını belirten Turgut, "Ey Başbakan, vicdanınız olsaydı annelere bunu yapar mıydınız?" dedi.

Ahmet Turgut'un ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Toplanan kalabalığı selamlayan Bahçeli, yerel seçimlerin sadece mahalli yönetimi belirlemek amacıyla yapıldığı düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti. Bahçeli, "Bu yerel seçimler milletimizin geleceğini belirleyecek önemli bir kaldırım taşıdır" diye konuştu. Bahçeli, "Türkiye'de sadece iki parti yok. Üçüncü bir parti daha var. O da üç hilaliyle gelen Milliyetçi Hareket Parti'sidir" dedi.

Bu seçimlerde en zor şartlar altında olunsa dahi herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini belirten Bahçeli, yapılan seçimlerde sandık başına gitmeyenlerin ya da geçersiz kullanılan oyların yüzde 25 orana sahip olduğunu söyledi. Katılımın çok olması halinde halk iradesinin tartışılamayacağını belirten Bahçeli, "Oyunuzu kullanmaya giderken geçmişi araştırın, size yapılan vaadleri dinleyin ve vicdanınızı da dinleyerek oyunuzu kullanın" şeklinde konuştu. İktidar partisinin seçim yatırımı amacıyla halka hediyeler dağıttığına dikkat çeken Bahçeli, "Paketinizi alın ve yiyin. Bu sizin hakkınız. Ancak diyorum ki paketinizi alın, sandık başında tokatınızı atın" dedi.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin seçim mitinglerine devletin parasını ve imkanını kullanarak gidip geldiğini ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Bursa mitinginde yaptığı konuşmaya değinenen Bahçeli, "Sayın Başbakan diyor ki 'Karanlık ilişkiden bahsediyorsun sayın Bahçeli. Açıklamazsan namertsin' diyor. MHP, 57. hükümete seçimlerden çıkan 2. parti olarak katıldı. Üçlü bir koalisyon vardı. MHP'nin 'Ülkem için varım' demesinden rahatsız olup, MHP'siz bir koalisyon arayışına gidilmiştir. Ülkede siyasi gücü belirleyen dış güç olmamalıdır. MHP'nin ipini iç odaklar veya dış odaklar çekemez. Çekerse halkın iradesi çeker diye erken seçime gidilmiştir." dedi.

AK Parti'nin çok kısa bir sürede nasıl kurulduğunu soran Bahçeli, bu süreci anlattı. Daha sonra MHP olarak bir soruları olduğunu belirten Bahçeli, "Hakkında siyasi yasak getirilen bir kişi, 116 gün içerisinde hangi karanlık odakların yardımı ve hangi kirli ilişkileri ile Siirt'ten milletvekili seçilmiş ve devamında Başbakan koltuğuna oturmuştur? Eğer milleti bu konuda aydınlatabilirsen ben de namert olayım ne var? Ama sizin kirli ilişkilerinizle kimler tarafından oraya oturtulduğunuzu tarih yazacak. Eğer iktidar olursam o günü araştırıp gerçeği ortaya koymazsam namertim" şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi ismi yerine mahkeme kararlarından sonra "Aldatma ve Kandırma Partisi" demenin daha uygun olduğunu da sözlerine ekleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın etnik temelde bölünmeyi tırmandırdığını kaydetti. Başbakan'ın 36 etnik gruptan bahsettiğini belirten Bahçeli, "Türkiye'yi nereye götürmeye çalışıyorsun? Matematikte toplama ve çıkarma çoğaltır, çıkarma ve bölme azaltır. Öyleyse ne istiyorsun? Rahatsızlığın nedir? Sayın Başbakan bir kimlik sorunun mu var? Sayın Başbakan, aklını başına al da konuşmalarına dikkat et" dedi.

AK Parti ve CHP'nin bir tahterevana bindiği benzetmesini yapan Bahçeli, "Birisi tahteravanın bir ucunda din istismarı yapıyor, diğeri ise öbür ucunda laiklik istismarı yapıyor" dedi. Bahçeli, ülkenin ekonomik bir çıkmaz içinde olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. Bahçeli'nin, konuşmasının ardından Ahmet Turgut ile alanını dolduran MHP'lileri selamlamasının ardından miting sona erdiridi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :