Bahçeli'nin sözleri ayağa kaldırdı

Bahçeli'nin sözleri ayağa kaldırdı

Milliyetçi camia, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Fethullah Gülen hakkında yaptığı açıklamaların şaşkınlığı içinde. Bahçeli'nin 'Cemaat, faaliyetlerini durdursun.' sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

"Hocaefendi'nin yaptıkları, MHP'nin ve biz ülkücülerin yapmak isteyip de yapamadıklarıdır. O, bizim hayallerimizi gerçekleştiriyor." görüşü dile getirilirken, iddiaların MHP misyonuyla çeliştiğine dikkat çekiliyor.

Ülkücülerin efsane isimlerinden Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi, faaliyetlerin durdurulması çağrısını mantık dışı buluyor. "Adını bile telaffuz edemediğimiz ülkelerde okullar sayesinde bayrağımız dalgalanıyor." diyen Çelebi, hizmetlerin kesintisiz olarak sürmesinin önemine işaret ediyor.

BBP lideri Yalçın Topçu da üzüntüsünü, "Sayın Gülen'in devlete ve millete bağlılığını bütün ülkücüler bilir." sözleriyle dile getiriyor. 12 Eylül döneminde Adana Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Şahin Bilgiç ise Bahçeli'den şu sorunun cevabını istiyor: "Gülen, okullardaki İstiklal Marşı'nı mı durdursun?"

YALÇIN TOPÇU (BBP Genel Başkanı):

Başbuğ'un sözleri kayıtlardadır

Bütün bunları millet görüyor. Siyaseten bitmenin feryadını, millete hizmet edenler üzerinden çıkartanlar sandıkta da derslerini alacaktır inşallah. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarına muhtıraya benzer tarzda beyanda bulunamaz. Hocaefendi, zaten avukatları aracılığıyla gerekli cevapları vermişti. Rahmetli Başbuğ'un Hocaefendi'ye ilişkin sözleri kayıtlar altındadır. Bunu bütün ülkücüler bilir, Sayın Gülen'in devlete ve millete bağlılığı herkesin malumudur. Dünya çapında Türk kültürüne yaptığı katkılar da biliniyor. İdeolojik düşmanlık ürünü senaryolara sağduyulu herkes gibi bizim de itibar etmemiz asla söz konusu olamaz.

PRO. DR. MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE (Siyaset Bilimci):

Ergenekon taktiklerine destek veriyor

Ergenekon'un yürüttüğü savunmanın iki temel ayağı var. Biri yargılandığı suçların tamamının komplo olduğu. İkincisi bu komplonun polisler marifetiyle, onun arkasında da Gülen cemaatinin organizasyonuyla üretildiği... Devlet Bahçeli doğrudan doğruya Gülen cemaatini hedef alan bir açıklama ile Ergenekon'un bu taktiğini desteklemiş oluyor. Devlet Bahçeli'nin seçim öncesi Ergenekon taktiklerini kullanması MHP'ye oy kaybettirir. Bunlar referandumdaki yanlış politikasının devamı.

BAKİ KARABIÇAK (Bağımsız Ülkücü Hareket Platformu Genel Başkanı):

Türk'ün ileri harekatını durdurma planı

Bu açıklamayı, Türk milletinin dünyaya açılan penceresini kapatmak gibi ihanet içeren, Türk'ün ileri harekatını durdurma planı diye düşünüyorum. Türkmenistan'da benim işlerim var. Birkaç ay önce bir Türkmen vatandaş aradı beni. Çocuğu Ankara'da bir dershaneye gidiyor ve kalacak yer problemi var.

Biz milliyetçi camianın içinden geldiğimiz için acaba MHP'nin, Ülkü Ocakları'nın, Türk ocaklarının Türk cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler için düşündüğü bir yurt veya ona benzer bir misafirhanesi var mı? Tüm araştırmalarıma rağmen bir evin dahi olmadığını öğrendim. O çocuğu yine Hocaefendi'nin eğitim yuvalarına ait olan bir misafirhaneye yerleştirdim. Ondan başka bu işi ciddi olarak ele alan bir başkası yok Türkiye'de.

MUSA SERDAR ÇELEBİ (Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Genel Bşk.):

'Hizmetler dursun' çağrısı mantık dışı

Cemaatin hizmetlerini durdurması ya da askıya almasını istemek, mantık dışı bir yaklaşım. Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet gösteren Türk okulları bulunuyor. Bugüne kadar Kamboçya'dan adını bile telaffuz edemediğimiz Afrika ülkelerine kadar birçok yerde okullar sayesinde bayrağımız dalgalanıyor.

Türklerin son elli yılda göçerek yerleştiği tüm şehirlerde dershaneler çocuklarımıza destek kursları veriyor. Türkiye'nin doğusunda yüzlerce okuma evi ile binlerce gencimiz kucaklanıyor. Bu çalışmaları durdurmak ya da askıya almak mümkün mü?

ÖKKEŞ ŞENDİLLER (Eski Kahramanmaraş Milletvekili):

Bahçeli'nin açıklamaları talihsizlik

Devlet Bahçeli acaba cemaat ve Hocaefendi ile ilgili CHP gibi mi düşünüyor? Önce bu sorunun cevabının verilmesi lazım. İddiaları ortaya atan CHP. Ayrıca Bahçeli, 'Hocaefendi inisiyatif kullansın, gerekirse faaliyetlerini durdursun' diyor. Bu faaliyetler nasıl duracak? Bunu anlamak güç. Cemaati bir siyasi parti gibi, şirket gibi mi düşünüyor da böyle bir telkinde bulunuyor? Bunların MHP'nin konusu olmaması lazım. Bu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

AHMET AYDIN (Eski MHP Samsun Milletvekili):

Türk okullarını da jurnallemişti

Rahmetli Alparslan Türkeş'ten sonra Devlet Bahçeli'nin yapmak istediği; ülkücüleri sürekli köklerinden uzaklaştırmak ve CHP'ye yamamaktır. Bahçeli, el altından gizlice yaptığı bu hareketi, artık saklayamaz, gizleyemez hale gelince niyetlerini açık ve net olarak söylemeye başladı. Benim bildiğim, tanıdığım Bahçeli, bu hareketleri en az 10 yıldan bu yana yapıyor.

Türk okullarının sıkıntıya düştüğü ülkelerde yetkili olduğu günlerde, bu okulları jurnallemişti. Artık bu gizli yaptığı işleri saklayamaz hale gelince hezeyanlarda bulunmaya başladı. CHP'li İsa Gök ile aynı seviyeye düşmesi birçoklarını şaşırtır ama beni hiç şaşırtmadı. Çünkü ben Bahçeli'nin kim olduğunu, en azından 8-9 seneden bu tarafa çok iyi biliyorum.

ŞAHİN BİLGİÇ (Eski Adana Ülkü Ocakları Başkanı):

Okullardaki Milli Marşı mı durdursun?

Bahçeli, referandum öncesi de ülkücüleri üzecek açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamayla ne demek istediği bile belli değil. Hocaefendi hangi faaliyeti durdursun? Parti değil ki faaliyetine son versin. Dünyadaki yüzlerce okulda İstiklal Marşı okunuyor, onu mu durdursun. Bu iş gönüllüler hareketi. Sayın Gülen, okulları mı kapatsın? Bu hareket Fethullah Gülen'i de aşarak millete mal oldu. Şahısla bütünleştirmek de doğru değil. Bu tür açıklamalarla Bahçeli, Meclis dışında kalabilir.

zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum