Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın gizli planı

Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın gizli planı

Bahçeli Referandum sürecinde Ereğli ilçesinde vatandaşlara seslendi. Bahçeli 'hayır' diyenlerin darbeci ilan edilemeyeceğini söyledi ve Erdoğan'ın 2 gizli gündemini anlattı.

Bahçeli şöyle konuştu:

         İktidar MHP'nin yerel yönetimler kazandığı yerlerde hakkını vermiyor. 12 Eylül'de referandum yapılacaktır. Akşama kadar nerede olursanız olun oraya vardığınızda temel tercihinizi ortaya koyun. Anayasa'da da kamplaşmaya gidiliyor.

Erdoğan darbeci demokrat ayrımı yapıyor. Hayır veren darbeci oluyor bu nasıl sakat bir mantıktır. Bunun darbeyle darbecilikle alakası yok.

Bugünden anayasal bir kurumu sakatlamaya kimsenin hakkın yoktur. Ülkemizde darbe yaşandı. Ara rejimler görüldü. Herkese zulüm getiren mahkumiyet yaşatan süreci kabul etmek mümkün değildir. Darbeci zihniyeti demokrasi içerisinde eritmek darbeye gerekçe her türlü yanlışı engellemektir.

Referandum demokratik kültürün eğitimidir. Hayır diyenleri suçlamak demokrasiyi katletmektir. Halk oylaması ile ilgili düşüncelerimi anlatmak istiyorum. CHP olarak net ifade ediyoruz. Sadece bir avuç partilinin dayatması ile değişiklik gerçekleşti. Bu AKP anayasası olarak ortaya çıkmıştır.

Nohut, fasulye, bulgurla milleti kandırıp Anayasa değişikliğini gerçekleştireceklerini sanıyorlar. Mecliste anayasanın istenen şekilde çıkmayacağı anlaşıldığı için MHP hayır dedi. Şimdi aynı değişiklikler referanduma gidiyor. MHP bu tavrını devam ettiriyor ve referandumda hayır oyu kullanacaktır.

Bu değişiklikte AKP'nin gizli gündemi vardır. Biri açılım adım altında Türkiye'nin bölünmesi için tuzaklar koymuştur. Demekki bir PKK açılımının yolunu açıyor.

Anahtar neyi açıyor açıkca neden söylemiyorsun. İkincisi vaat edilen hiçbir şeyi yerine getirememiştir. Üstünlüklerin hukuku derken neyi kastediyor.

Şimdi 337 vekil sizde ise meclis üstünlüğü AKP'dedir. Bakanlar Kurulu'nda üstünlük AKP'dedir. Bunlar kendi üstünlükleri ile yüce divan yolunu kapatıp kendini kurtarmaya çalışıyorsun.

Yargıyı yandaşlarla doldurup bununda hesabını yapıyorsun. Ülkeyi yönetemedin.Halkı aldatarak anayasa değişikliği ile oyalayıp kendi kurtuluşunuz yolunda kullanıyorsunuz..         

Haber7

Etiketler :