Bahçeli'ye Malazgirt şoku

Bahçeli'ye Malazgirt şoku

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Bahçeli vardı. Başbakan MHP liderini tarihten örneklerle vurdu.

Başbakan Erdoğan yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan Potamya ve Norşin'den sonra Malazgirt, Bilecik, Bursa ve Ankara isimlerinin kökenini gündeme getirdi.

Bahçeli'yi bilgisizlikle suçlayan Erdoğan, 1071 Malazgirt savaşını kazanan sultan Alparslan'ı örnek gösterdi.

Malazgirt'in Ermenice olduğunu Alparslan'ın bu isme dokunmadığını belirten Erdoğan, Bahçeli'ye "Alparslan sizde daha mı az milliyetçi" diye seslendi.

Erdoğan'ın verdiği örnekler Malazgirtle sınırlı kalmadı. Osman ve Orhan gazinin fethettiği Bilecik ve Bursa'yı da işaret etti.

Başbakan Erdoğan partinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

BEŞİNCİ SEÇİMİ KAZANARAK YENİ REKOR KIRACAĞIZ

8 yılda 4 seçimden zaferle çıktık. Beşinci seçimden de birinci çıkarak siyasi tarihte yeni bir rekorun sahibi olacağız. 2011 seçimlerine birlik içinde kilitleneceğiz. Diğer siyasi partilerin tahriklerine iftira ve karalama taktiklerine her an uyanık olacaksınız. Gerekli olan cevapları o dille vereceksiniz. Bu teşkilat sayesinde Türkiye şaha kalktı.

Trabzon, Rize ve Artvin'de halkın heyecanını gördüm. Partisiyle gayet güzel şekilde bütünleşmiş gördüm. AK Parti için çok önemli bir gün. 8 yıl önce bugün 14 Ağustos 2001'de partimizin kuruluş dilekçesini verdik. Resmi olarak bu yola çıktık.

İLKLERİ YAŞATTIK

Samimi duygularla yola çıktık. 'Türkiye'nin sorunları çözümsüz değil' diye yola çıktık. 'Yeter söz de karar da milletindir diye yola çıktık. Partimizi kurduktan bir yıl sonra tek başına iktidara geldik. Türkiye'ye ilkleri yaşattık. 8 vilayetimizi segiyle şefkatle kucakladık. Uzak kavramına 'lügatimizde yer yok' dedik.

Menderes gibi Özal gibi egemenliği kendi eliyle kullanma imkanı bulduğu siyasal süreci başlattık. AK Parti ile hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Vesayet girişimi hukuk çerçevesinde bertaraf edilmiştir. Çetelerle mücadelede en küçük bir geri adım atılmamıştır.

KİFAYETSİZLERİ MİLLET UZAKLAŞTIRDI

AK Parti'liler 3 Kasım 2002'de Türkiye'nin geleceğine kaderine el koysun istedi. Kifayetsizleri yönetimden uzaklaştırdı. Bu rotayı millet çizdi egemen güçler değil. Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda her günün hesabını yaptık, ihmal etmedik etmiyoruz. Her siyasi yarıştan alnımızın akıyla çıktık. Umutsuzluğa zerre kadar yer vermeyen bir kadroyuz.

O sıcaklık bir başkadır. Gelecekse ordan gelsin. Biz onlarla beraber olduğumz sürece durum farklı olacaktır. Onların gözlerinin içine baktığımız gibi vicdan aynamıza da baktık, bakıyoruz.Faizden yarım puan düştü para senin cebinden çıktı diyoruz vatandaşım anlamıyor. Bunlar modern hırsızlardı öyle soydular bu ülkeyi.. Karşılıksız para basmadık Biz böyle bir olaya girmeyiz. Aksini ihanet olarak görüyoruz.

YÜZDE YÜZ YERLİ UYDU GELİYOR

3G hayatımızı kolaylaştırıyor.. "Anacığımın sesini duyayım" yok artık "anacağımın gülen yüzünü göreyim" var. Bu noktaya geldik. Hedefimiz 4G. Onu da inşallah biz Türkiye ile tanıştıracağız.

Türksat 4A'nın siparişini verdik. Yüzde yüze yerli uydu yapımı için çalışmalara başladık. Atak helikopterini İtalyanlarla birlikte burada yapmaya başladık. Kendi helikopterimizi kendimiz yapacağız.Tam 421 belgeyi işlemden kaldırdık. Yılda 15 milyon sabıka kaydı, 38 milyon nüfus kayıt örneği isteniyordu. Şimdi kimlik numarası ile kırtasiye masrafına girmeden çözülmüş olacak.

TÜRKİYE BU MESELEYLE YÜZLEŞMELİ

Yıllardır bilinen tartışılan meselelerini çözmüş olsaydı Türkiye bugün çok farklı olacaktı. Türkiye 25 yıldır gencecik gençlrimizi yutan terer belasına karşı önlemler alabilseydik Türkiye farklı noktada olacaktık. 25 yıl boyunca vaktini enerjini kaynaklarını heba etti. Türkiye bu mesele ile yüzleşmeli ve köklü biçimde çözüme kavuşturmalı. 2005 yılında Diyarbakır'da sinyallerini verdim. Türkiye geleceğine umutla bakmalı.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN MESEL ÇÖZÜLECEK

Meseleyi artık uyanmamak üzere tarihe gömmek üzere büyük isteği müşahade ediyoruz. Biz bu işe inanıyoruz bedeli ne olursa olsun attık atıyoruz.

Birliğimizi kardeşliğimizi asla tartışma konusu yapmıyoruz. Milli meseleyi günlük politikaya alet etmek istemiyorum. Hani bunlar uzlaşmacıydı? Kabul et otur görüş ondan sonra biz bu şartlarda yokuz de. Ama bunu bile yapamadılar.

BAHÇELİ'YE KİTAP OKU TAVSİYESİ

Bahçeli tam bir panik ve hezeyan havasında. Son derece çirkin uslupla bana ve partime yönelik pervasızca saldırmasını milletin takdirine bırakıyorum. Ciddi mesele hakkında konuşacaksanız lüften bir kaç kitap okuyun. Böyle girift meseleyi yaım yamalak dille okuyarak basit ve ucuz kendinize de partinize de haksızlık ediyorsunuz.

ALPARSLAN OSMAN VE ORHAN GAZİ'DEN DAHA MI MİLLİYETÇİSİNİZ?

Alparslan 1071'de Malazgirt'i aldığında ismini değiştirmedi. Siz ondan daha mı milliyetçisiniz. Malazgirt Ermenice bir kelime.. Rahmetli Osman Gazi Bilecik ismine dokunmadı. Siz onlardan daha mı milliyetçisiniz. Bilecik Bizans döneminde Belekoma kelimesinden geliyor. Rahmetli Orhan Gazi Bursa'yı fethetti, ismine dokunmadı. Bursa Yunanca Brusa gelimesinden geliyor. Gazi Mustafa Kemal Ankara'yı başkent yaptı Ama ismini değiştirme gereği duymadı. Ankara kelyimesi kökeni itibariyle latince Ankira'dan geliyor.

GELİN KAPILARI KAPATMAYIN

Düşünülmeden kitap okumadan bir bilene sorulmadan aceleci yorumlar hiç kimseye hizmet etmez. Sayın Baykal ve Bahçeli'yi bir kez daha sesleniyorum. Gelin kapılarınızı kapatmayın. Siz de yapıcı önerilerinizi sunun. Bahçeli ve Baykal siz duayensiniz. Biz eski partileriz diyorsunuz. Eskiliğin gereğini yapın. Hamasetle ihanetle çözüseydi slogan melese çoktan çözülürdü.

DTP'Lİ AYNA'YA "KIŞTIRTMA" UYARISI

DTP'ye seslenmek istiyorum. Bazı temsilcilerin ortalığı kışkırtıcı tavırlardan süreci bulandıran kaçınmalarını rica ediyorum. Mutabakat iklimini zedeleyecek girişimlerden kaçının. Niyetiminiz son derece halis olduğunu açıkladım. Annelerin gözyaşlarını dindirmekten başka gayemiz yok. Yaradılanı yaradandan ötürü sevmekten başka gayemiz yok.

Dürüst olacağız samimi olacağız. Olayı bütün olarak ele alıyoruz. Türkiye'nin bu meseleler yüzünden neler kaybettiğini, hangi kirli çıkar ilişkiler içinde olduğunu neleri istismar ettiğini anlatalım. Geleceğe ilişkin büyük umutlar taşıyorum

Etiketler :