Bakan Akdağ Baykal'a teşhisi koydu

Bakan Akdağ Baykal'a teşhisi koydu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Ana Muhalefet Partisinin Lideri Sayın Baykal, kronik bir muhalefet uzmanı”

Kars'ta bulunan Bakan Akdağ, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Tren Hattı Caddesi'ndeki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı.
Şehitlikteki anıta çelenk koyan Akdağ, şehitlik özel defterini imzaladıktan sonra, Şehitler Müzesi ve Mezarlığını ziyaret etti. Bakan Akdağ, daha sonra 250 yataklı Kars Devlet Hastanesindeki MR ve Taş Kırma ünitelerinin açılışını yaptı. Hastanede incelemelerde bulunan ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Akdağ, hastalara karanfil verdi. Recep Akdağ, hastanede incelemeleri sırasında karşılaştığı Abdurrahman Oğul'un hastane hizmetlerinden memnun olmadığını ve Erzurum'a gitmek zorunda kaldıklarını söylemesi üzerine, “Sen niye bağırıyorsun. Sen kasti konuşuyorsun” dedi.

Akdağ, daha sonra Yenişehir Mahallesi'ndeki Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve 5 No'lu Sağlık Ocağının açılışını yaptı.

AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Akdağ, burada da partililerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'de bazı partilerin ve liderlerinin siyaseti “muhalefet olsun” diye yaptığını savunan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

“Ana Muhalefet Partisinin Lideri Sayın Baykal, kronik bir muhalefet uzmanı. Olmaz ya Allah korusun memleketin yönetimi eline geçse yönetmesi mümkün değil. Çünkü 30 senedir muhalefet etmeye alışmış. Bu sefer öyle bir şey olsa kendisine muhalefet etmeye başlayacak. Oysa iktidar böyle bir yer değildir. İktidar milletin imkanlarını, devletin imkanlarını gerisin geriye millete hizmet olarak döndürme yeridir.”

KARS BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFASI


Kars Belediye Başkanı Alyibeyoğlu'nun AK Parti'den istifa ederek CHP'den aday olmasını da değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesele koltuk olduğu için, partiyle irtibatını hemen bu arkadaşımız kopardı. Koparabilir, yani insanlar hürdür. Hükümet, şehre doğal gaz getirmiş, Kars-Tiflis hattı yapılacak ve bunun kararını vermiş, yapımını başlatmış, su getirmiş. Devlet Su İşleri, Çevre Orman Bakanlığı derelerin ıslahını yapmış. Bunların hepsini beyefendi 'ben yaptım, ben yaptım' diyor. İnsan, insaf eder ya. Şimdi ben gelirken bakıyorum, sokaklar pislikten, çöpten geçilmiyor. Ana caddelerde güzel bir makyaj var. Ama bir şehir ana caddelerden ibaret değil ki. Zaten bu beyefendi başarılı bir belediye başkanlığı yapsaydı herhalde AK Parti saflarında biz onu yeniden belediye başkan adayı ilan ederdik. Aldığı emaneti layıkıyla taşıyamamıştır.”

ERZURUM'A HASTA SEVKİ


Bakan Akdağ, konuşması sırasında bir partilinin Kars'tan Erzurum'a hasta sevki yapılmasını eleştirmesi üzerine ise “Burada ben konuşacağım. Sen benim lafımı kesmezsen memnun olurum. Önce bir dinle. Dinlemeyi bilmek bir meziyettir” dedi.

Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiçbir zaman Kars ölçeğindeki bir şehirde bütün hastaları tedavi edemezsiniz. Böyle bir şansınız yok. Ben geldiğimde başhekime sordum 'ayda kaç hasta sevk ediyorsunuz acilden?' 86 hasta sevk ettiklerini söyledi. Ayrıca polikliniklerden sevk edilen var mı, onu da bana getirecekler. 'Erzurum yollarında ölüyoruz' lafı doğru bir laf değil. 39 tane uzman vardı. Şimdi 109 tane uzman var. İnsan birazcık insaf eder. Biraz insaf sahibi olacağız. Bu kardeşimizin konuşmasında yarar var. O kötü niyetle konuşmuyor ama bunu bu şehirde kötü niyetle konuşanlar var.”

SARIKAMIŞ MİTİNGİ


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de Belediye Düğün Salonu'nda halka hitap etti.

Sağlıkta yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Akdağ, halkın karşısına alnı açık ve dik bir şekilde çıkabildiklerini söyledi. Hizmet ettikleri için halkın karşısına çıkıp konuşabildiklerini ifade eden Akdağ, şöyle dedi:

“Sarıkamış son zamanlarda tarihi yapısına uygun bir şekilde gelişme göstermiştir. Dedelerimiz, Sarıkamış'ın dağlarında, Erzurum'un dağlarında ve Kars'ın tabyalarında omuz omuza şahadet şerbeti içmiştir. Aramızda farklı görüşler olabilir. Ama biz biriz, beraberiz 70 milyon kardeşiz. Sizlerin feraseti, sizlerin basiretiniz, sizlerin demokrasiye sahip çıkmanız olmasaydı, bugün memlekette çeteler yine istediklerini yaparlardı.” Bakan Akdağ, daha sonra kara yoluyla Erzurum'un Horasan ilçesine hareket etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :