Bakan Atalay Bayram'da ATCOM'da idi

Bakan Atalay Bayram'da ATCOM'da idi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: "ABD Artık Türkiye’ye Sormadan İş Yapmıyor"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bayramın birinci günü Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)’nın Cherry Hill, New Jersey’deki merkezinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa çevre eyaletlerden yaklaşık 100 ATCOM üyesi iştirak etti. Atalay ziyareti çerçevesinde ilk önce ATCOM yönetim kuruluyla istişare toplantısına katıldı ve ATCOM'un faaliyetleri ve projeleri hakkında yöneticilerden bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Atalay daha sonra katılımcılara bir selamlama konuşması yaptı. ATCOM’un misafiri olmaktan çok mutlu olduğunu, burada çok sıcak ve samimi bir aile ortamı teneffüs ettiğini bildiren Atalay ATCOM’un yaptığı aktivitelerden çok etkilendiğini ve devlet olarak ortak çalışmalar yapabileceklerini belirtti. Beşir Atalay ayrıca “Türkiye’nin önemli bir değişim ve dönüşümden geçtiğini, Türklerin burada aldığı mesafelerin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin önceden Amerika’da pek gündem konusu olmadığını ama şu an Türkiye hakkında hemen her gün haberler çıktığını ve Türkiye’nin küresel bir çok konuda duruşunun herkes tarafından merak edildiğini dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Atalay Amerika’nın Türkiye’ye artan ilgisinin en büyük göstergesinin Erdoğan’ın Obama’nın dünyada en sıklıkla aradığı dördüncü lider olmasına dayandırdı. Atalay “Siyasi olarak üst seviyede olan iki ülke arasındaki ilişkileri bu zamana kadar ticari alanda karşılık bulmadı. Şimdiye kadar bu konuda yapılan girişimler pek sonuç vermedi. Bu yüzden yeni stratejilere ihtiyaç duyuyoruz. Bu bağlamda ATCOM’un kkuruluşundan bugüne yaptıkları ve ileriye dönük projeleri bizi bir hayli ümitlendirirdi. Biz hükümet olarak bu konuda elimizden gelen tüm katkıyı sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

ATCOM Başkanı Prof. İhsan Işık da yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Türkiye’den ATCOM’un ağırladığı en üst düzeyde devlet adamı olduğunu, dolayısıyla bu ziyaretten büyük onur duyduklarını ifade etti ve Beşir Atalay’ın herkese örnek bir bilim ve devlet adamı olduğunu, Türkiye’de görev almadığı hiç bir makam kalmadığını ve aldığı görevleri üstün başarıyla tamamladığını dile getirdi. Işık bugün itibarı ile Türkiye’nin en büyük ekmek kapısının Almanya olduğunu, Türk Amerikan işadamları olarak burada yaptıkları faaliyetler ile Amerika’yı Türkiye’ye ekmek kazandıran ikinci kapı yapmak istediklerini belirtti.

Programa ayrıca eski Sakarya milletvekili ve yeni Washington SETA direktörü Erol Aslan Cebeci de katıldı. Bayramlaşma programı, hediye takdimi, ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.

Yasemin Özkan, Cherry Hill, New Jersey 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.