Bakan Çelik'ten BDP'lilere mesaj

Bakan Çelik'ten BDP'lilere mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BDP'lilerin son zamanlardaki özerklik ve vergi tutumunu sert dille eleştirdi.

Çelik, "Burada halktan ayrılıkçı bir mesaj almadık. Onun için herkesi aklıselim olmaya davet ediyoruz, yeter artık." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, seçim öncesi 'her ay 3 gün Urfalıların sorununu dinlemek için memlekete geleceğim' yönündeki vaadini tutarak Şanlıurfa'ya geldi. Haşimiye Meydanı'ndan başlayarak tek tek esnafın dükkanına giren Bakan Çelik, sorunları dinledi, tek tek sorunları not aldı. Bazı sorunların çözülmesi için de Vali Nuri Okutan'a talimat verdi.

Çelik, yılın 8 ayı günlük bin aileye sıcak yemek dağıtan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ni ziyaret etti. Aşevinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Faruk Çelik, BDP'lilerin son zamanlardaki tavrını eleştirdi, BDP'lileri aklıselim olmaya davet etti. 'BDP'nin vergi yönündeki ısrarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bakan Çelik, "Vatandaş huzur peşinde, vatandaş birlik, dirlik peşinde. Vatandaş ayrılıkçı, çatışmacı anlayışlardan yana değil. Hele hele bölge çok yorulmuş. Bölge insanı yorulmuş ve bıkmış. Eğer bölge insanına saygınız varsa oturup konuşalım. Biz vatandaşla konuşuyoruz. Vatandaş şu veya bu düşüncede diye konuşmuyoruz. Her vatandaşla iletişim içindeyiz. Varsa makul sorun çözelim. Kimse ülkede birlik bütünlük bozulsun talebi içinde değil, bu rahatsızlığı oluşturmanın da bir anlamı yok yani. Bunun ne sosyolojik, ne tarihi temeli vardır. Ne de vatandaşın böyle bir talebi vardır. Onun için herkesi aklıselime davet ediyorum. Böyle uçuk, ayakları yere basmayan, milleti rahatsız eden tablolardan uzaklaşmak gerekiyor. Vatandaştan ayrılıkçı bir mesaj almadık. Onun için herkesi aklıselim olmaya davet ediyoruz. Yeter yani, çatışmacı anlayışların gerek ülkemiz gerekse bu bölgemiz için faturası herkes tarafından biliniyor." şeklinde cevap verdi.

YENİ SİSTEM ADALETİ SAĞLAMAK AMAÇLI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK ve BAĞKUR alanlarındaki köklü değişimleri de değerlendirdi. Yeni sistemin adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik bir sistem olduğunu savunan Faruk Çelik, yeni sistem ile herkesin ödediği primlerin karşılığını alacağını söyledi. Çelik şu ifadeleri kullandı: "Yeni sosyal güvenlik sisteminde yatırdığınız prime göre emekli olma imkanınız var. Yani sosyal güvenlik reformu sonrası için söylüyorum. Bu reformun amacı ne kadar prim yatırmışsanız o primin karşılığını emekli olduktan sonra emekli maaşı olarak alacaksınız. Geçmiş yıllarda bu konularda çok çok ciddi dengesizlikler, haksızlıklar vardı. Onları ortadan kaldırmaya yönelik bir reform gerçekleştirildi."

BAKAN EVLENECEK GENCE BUZDOLABI ALDI

Bakan Faruk Çelik'in ziyareti sırasında 25 yaşındaki Ömer Hançer adında bir genç yaklaşarak 'evleneceğim ama maddi sıkıntılarım var. Buzdolabı alamadım bana yardım et' şeklindeki talebine Bakan Çelik anında cevap verdi.

Birkaç metre ilerideki bir beyaz eşya satışı yapan bir işyerine gençle birlikte giren Çeklik, gencin beğendiği buzdolabını alarak hediye etti. Viranşehir'in Ulubağ köyünde oturduğunu aktaran Ömer Hançer, Çelik'e teşekkür ederek ihtiyacının giderildiğini söyledi.

ELİNİ SIKAN YOL VE ELEKTRİKTEN ŞİKAYET ETTİ

Öte yandan Faruk Çelik'in esnaf ziyaretleri sırasında en çok yol ve elektrik konularından şikayet aldı. Vatandaş şikayetlerini bakana aktarmak için sık sık yolunu kesti, derdini anlattı, çözüm istedi. Bakana en fazla şikayet yol ve elektrik sorunlar ile ilgili geldi.

Şikayetlerin artması üzerine Bakan Faruk Çelik, "Yol ve elektrik konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bu alanlarda köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyoruz. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Hemen yarın yapacağız dersek doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.