Bakan Çiçek'ten sert Karabağ çıkışı

Bakan Çiçek'ten sert Karabağ çıkışı

Ermenistan'ın Karabağ konusundaki açıklamalarına Türkiye'den cevap geçikmedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Azerbaycan'ın işgal altındaki Karabağ'ın, Türkiye'nin, Kıbrıs gibi milli davasının bir parçası olduğunu söyledi.

Genel Kurulda milletvekillerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği sözlü soru önergelerini yanıtlayan Çiçek, Türkiye'nin, Türk Cumhuriyetleri ile her zaman yakın ilişkiler içinde olduğunu, oradaki ülkelerle tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu söyledi. Cemil Çiçek, gelen talepler doğrultusunda Türk Cumhuriyetlerine ellerinden gelen bütün desteği sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin, kendisine coğrafi olarak da en yakın olan Azerbaycan'a karşı ilgisinin daha fazla olduğunu anlatan Çiçek, bu ülkeyle ilişkilerin geçmişe göre arttığına dikkati çekti.

Azerbaycan'ın işgal altındaki toprağı Karabağ'ı her zaman gündeme getirdiklerini belirten Çiçek, ''Karabağ meselesi, Türkiye'nin Kıbrıs gibi milli davasının bir parçasıdır'' dedi.

Türkiye'nin Azerbaycan'a yaptığı yardımları anlatan Çiçek, bu desteğin süreceğini dile getirdi.

BELEDİYE HARCAMALARI

Cemil Çiçek, 2008 yılında toplam 17 bin ton çerezlik ayçiçek ithalatının yapıldığını, bunun 3,4 tonluk kısmının Çin'den gerçekleştiğini bildirdi.

Başka bir soruyu yanıtlarken Ankara Büyükşehir Belediyesinin yardımlarının yönetmeliğe uygun, nereye ve neye göre yapıldığı belgelerinin kayıtlarda bulunduğunu ifade eden Çiçek, talep edilmesi halinde bunların verilebileceğini söyledi.

Çiçek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlı KİT'lerde 2008 yılında 161 kişinin yönetim kurulu üyeliği yaptığını ve bu kişilere 3 milyon lira ödendiğini bildirdi.

Yerel yönetimlerin 2008 yılı toplam harcamalarının 2007 yılına göre yüzde 17 artışla 46 milyar lira olduğunu belirten Çiçek, ''Ülkemizde gelişme arttıkça, demokrasi yerleştikçe, belediyecilik anlayışı ve insanların yerel yönetimlerden beklentilerinde de zaman içerisinde değişiklik meydana gelmekte ve ihtiyaçlar çeşitlenmektedir. Elbette ki vatandaşlar sürekli ve daha fazla kaliteli hizmet talep edeceklerdir. Dolayısıyla belediye harcamalarının artması kadar da doğal bir şey yoktur. Bütün mesele bu harcamaların doğru ve usulüne uygun yapılmasıdır'' dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in İstanbul'da yaptırdığı ifade edilen binayla ilgili bir soru üzerine, yasalara uygun olarak binanın yapımının ve denetiminin sürdüğünü söyledi.

Genel Kurulda, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.
 

Etiketler :