Bakan çok yakında müjdeyi verecek

Bakan çok yakında müjdeyi verecek

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın önümüzdeki günlerde işçi alımına ilişkin müjdeli haberi vermesi bekleniyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, bölge milletvekilleri, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS), AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı ile birlikte işçi alımı noktasında yapılan çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile GMİS 'in alınacak işçilerin ücretleri ve sosyal hakları konusunda anlaşılması halinde işçi alımı konusunda talimat verdiğini belirten Ulupınar, “Bakanımız, 'anlaşın gelin, hazineden ben bu onayı alacağım' dedi. GMİS ve TTK belli bir noktada anlaşmaya geldi.

BAKANIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MÜJDELİ HABERİ VERECEK

Arada çok az bir fark kaldı. O farkın giderilmesi de siyasiler olarak bize düşmektedir. Bakanımız inşallah önümüzdeki günlerde işçi alımıyla ilgili müjdeli haberi verecektir. Yüzde 99 ihtimalle 2 bin 492 işçi TTK'mıza alınacaktır. Ondan sonra bunun ne şekilde alınacağı zamanla belli olacaktır” diye konuştu. Ulupınar, işçi alımı müjdesini Bakan Yıldız 'ın bizzat kendisinin Zonguldak 'ta verebileceğini kaydederken, bu müjdenin ise çok yakın olduğunu vurguladı.

DAİMİ İŞÇİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

2006 ve 2009 yılı girişli maden işçilerinin daimi gibi çalıştıklarını ama resmi statülerinin daimi olmadığını hatırlatan Ulupınar, şöyle devam etti:

“Bu işçilerin boş grupları yok. Ücretlerinde biraz iyileştirme oldu çalışmalarımız neticesinde belli bir noktaya getirdik. Ama yeterli değil. Burada bir eşitlik sağlanması lazım. Aynı işte aynı ücret olmazsa, sosyal adaletsizlikten bahsetmemiz gerekir. Bu da iş barışını bozar. Bunun için sendika, biz ve teşkilat, var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu yeni işçi alımlarının da yapılmasının ardından 2006 ve 2009 girişli işçilerin daimi olması ve ücretlerin eşit olması konusu ilk gündemimiz olacaktır.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.