Bakan Çubukçu'dan kontenjan açıklaması

Bakan Çubukçu'dan kontenjan açıklaması

Bakan Çubukçu: Eğitim fakülteleri ihtiyaçtan fazla öğretmen yetiştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim fakültelerinin Türkiye’nin ihtiyacından fazla öğretmen yetiştirdiğini söyledi. Çubukçu, bazı eğitim fakültelerinin kontenjanlarının azaltılacağını, ihtiyaç duyulan bazı alanlarda ise kontenjanların artacağını aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YÖK Genel Kurulu’nun sabahki oturumuna başkanlık etti. Çubukçu, YÖK’ten ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çubukçu, YÖK ile öğretmen yetiştirme nitelikleri, bazı yeni alanların belirlenmesi, bazılarının kaldırılması, bazı alanlarda ise kontenjanların düşürülmesi konusunda çalıştıklarını belirtti. Bakan Çubukçu, “Eğitim fakülteleri Türkiye’nin ihtiyacından fazla öğretmen yetiştiriyor.” dedi. Atanamayan öğretmenler probleminin de ihtiyaç olmayan alanlardan, istihdam sağlayamayacak bölümlerden çok sayıda öğretmen adayının mezun olması ile ilişkili olduğunu söyledi. Bu konuda YÖK’ün bir çalışma yürüttüğünü hatırlatan Çubukçu, alınmış bazı kararların daha sonra duyurulacağını aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, öğretmen adaylarının daha iyi nitelikte, teknolojiyi eğitimde kullanabilecek beceriye sahip olarak yetiştirilmesi konusunun da gündemlerinde olduğunu dile getirdi. Gelecek 20 yıl içerisinde bakanlığın ve özel sektörün ne kadar eğitim fakültesi mezununa ihtiyaç duyduğu yönünde analiz yapıldığını kaydetti.

 

Etiketler :