Bakan Çubukçu`dan Vali`ye destek

Bakan Çubukçu`dan Vali`ye destek

"Gerekirse çocukları devlet korumasına alırız"

Adana Valisi İlhan Atış`ın, "Kanuni yetkimiz var. Taş atan çocukları ailelerin elinden alabilirz" açıklamasından sonra Milli Eğitim Bakanı Nizmet Çubukçu da aynı yönde bir açıklama yaptı. Çubukçu, polise taş atan çocukların anne ve babalarına seslenerek, gerekirse çocukların devlet korumasına alınacağı uyarısında bulundu.

Bakan Çubukçu, özellikle son günlerde tırmanan sokak çatışmalarında polise taş atan çocukların anne ve babalarına seslendi. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, çocuklarını koruyamayan anne ve babaların velayet hakkının ellerinden alınması için bir kanunun olduğunu dikkat çekti. Bu koruma kanununun 2005 yılında çıktığını hatırlatan Bakan Nimet Çubukçu, çocukların ailelerinin malı ve mülkü olmadığını vurguladı.

44 kişinin katledildiği Mardin`in Mazıdağı ilçesi Bilge köyüne gelen Bakan Nimet Çubukçu, geride kalan 62 yetim çocuğun eğitim göreceği 24 derslikli Bilge Köyü İlköğretim Okulu`nun açılışını yaptı. Sade bir törenle açılışı yapılan okulda, eğitim ve öğretim görecek yetim çocuklarla ders başında kısa süre sohbet eden Bakan Çubukçu, "Ne olmak istiyorsunuz" diye sordu. Çocuklar da, savcı ve hakim olmak istediklerini anlattılar.

Okul açılışının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu şunları söyledi: "Çocukların kent merkezlerinde polise taş atmasını kimse tavsiye etmez. Biran önce çocukların bu tür eylemlerden vazgeçmeleri gerekir. Ülkenin selameti açısından biran önce herkesin bu tür eylemlerden vazgeçmesi gerekir. Her şeyden önce çocukları korumak anne ve babaların görevidir. Çocuklarını koruyamayan anne ve babaların velayet hakkının ellerinden alınması için bir kanunumuz var. Koruma kanunu 2005 yılında çıkmıştı. Yani artık aileler çocukları malı mülkü gibi görüp, o benim tasarrufum altında dememelidir. Onların eğitim hakları ellerinden alınmamalıdır, bu suçtur." dedi.

Çubukçu, "Biz zaten ülkenin geleceğine sahip çıkacağız. Çocuklar, aileleri tarafından en çok güven duymaları gerekilen yerde suça teşvik ediliyorlar. Dolayısı ile bu ailelerin bu tutumdan vazgeçmeleri gerekir. Bilge köyündeki çocukların savcı ve hâkim olmaları çok manidar. Yani şöyle bir şey savcılar ne yapar, hâkimler ne yapar?. Çocuklar hâkim ve savcıların suçluları hapse koyar, iyi olanları korurlar diyorlar. Aslında çocukların yaşadıkları travmanın en güzel cevabı bu. Hukuk düzenini savunan çocukların bir daha böyle katliamları yaşanmaması diliyorum." diye konuştu.


haberturk

Etiketler :