Bakan Dinçer ölü sayısını açıkladı

Bakan Dinçer ölü sayısını açıkladı

Dinçer, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağındaki grizu patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 13 olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağındaki grizu patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 13 olduğunu açıkladı.

Daha önce yapılan açıklamalarda sayının 17 olduğu belirtilmişti.

Madendeki kazada yaralanarak Balıkesir Atatürk Devlet ve Balıkesir Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıları ziyaret eden Dinçer, gazetecilere, ''Şu an itibariyle kaybımız 17 değil, 13. Tek tek tespitleri yaptık. Diğer hastanelerdeki 4 arkadaşımızın durumu daha kritik. Henüz 2 tane hayati tehlikeyi atlatamamış arkadaşımız var. Diğerlerinin durumları iyi gözüküyor. Hastanede tedavi altında bulunan toplam 18 arkadaşımız var'' dedi.

Ambulansların arka arkaya geldiği Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki görevli personel, vücutlarında ciddi yanıklar olan ve acı çeken maden ocağı işçilerinin taşınması sırasında büyük gayret gösterdi. Acil Servis ekiplerine yardımcı olan bazı vatandaşlar da yağan yamur damlalarının çıplak olan yaralıların üzerine gelmemesi için şemsiyelerini kullandı.

Olay sonrası Balıkesir Devlet Hastanesi'ne getirilen ve ilk tedavisi burada yapılan hastalardan durumu ağır olanlar İzmir, İstanbul, Denizli ve Kocaeli illerindeki yanık tedavi merkezi bulunan hastanelere sevk edildi. Göçük altında kalan madencilerin yakınları, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne koşarak yaralılar arasında yakınlarının olup olmadığını öğrenmeye çalıştı.

Patlama sırasında göçük altında kalarak hayatını kaybeden Serkan Aydın'ın yakınları, Acil Servis önünde umut bekleyişini sürdürdü. Aydın'ın amcasının da aynı maden ocağında 2006 yılında meydana gelen patlamada öldüğü öğrenildi.

Patlamada hayatını kaybeden 13 maden işçisinin cenaze namazları, Dursunbey ilçesinde öğle namazına müteakip toplu olarak kılındıktan sonra toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Etiketler :