Bakan Ertuğrul Günay Almanya'daydı

Bakan Ertuğrul Günay Almanya'daydı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk gazeteciler tarafından çıkarılmaya başlanan "Cadde" gazetesinin davetine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk gazeteciler tarafından çıkarılmaya başlanan "Cadde" gazetesinin davetine katıldı.

? Ertuğrul Günay: "Ülkemizin Avrupa'da geldiği noktayı çok pozitif etkinliklerle tanıtmayı amaçlıyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Almanya'nın başkenti Berlin'de bazı Türk gazeteciler tarafından aylık olarak çıkarılmaya başlanan ''Cadde'' gazetesinin davetine katıldı. Bakan Günay, Berlin Eyalet Meclisi'ndeki davete gelişinde, gazetenin kurucu üyeleri Mesut Hastürk ve Mahmut Torun tarafından karşılandı. Davete Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Başkonsolos Mustafa Pulat, gazeteciler ve bazı iş adamlarının yanı sıra Berlin Eyalet Meclisi üyeleri Özcan Mutlu ve Bilkay Öney ile bir grup Türk kökenli sanatçı katıldı.

Günay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'den 50 yıl önce birçok insanın daha iyi bir gelecek umuduyla Almanya'ya geldiğini ancak Türkiye'nin artık gelişmiş farklı bir ülke olduğunu belirterek, "Bugün ülkemizin Avrupa'da geldiği noktayı çok pozitif etkinliklerle tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda da görüşmelerimiz oldu. Türkiye bu yıl çeşitli kültür çalışmalarıyla hem Türkiye'de hem de Almanya'nın çeşitli şehirlerinde bu pozitif gelişmeyi sizlerle birlikte tanıtmaya çalışacak" dedi.

Türkiye'nin şu an dünyada turizmde genel sayı itibarıyla 7. ülkesi olduğunu, geçen yıl turizmde yüzde 28,6 oranında artış sağladığını, 2009 yılında dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesi yılı eksi ile kapatırken Türkiye'nin yüzde 3 gibi önemli bir artış kaydettiğini ifade eden Günay, "Turist sayısında yüzde 6 artış sağladık. Gelir sayısında da ilk onun içindeyiz. Bunu korumaya çalışıyoruz. Kıyı turizminden de içerilere taşınmaya, gelenleri kültüre, arkeolojiye, müzelere, gastronomiye, termal kaynaklara, kış sporlarına, golf turizmine alıştırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bakan Günay, tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerde de bunu anlattıklarını, Türkiye'nin tanıtımı konusunda tüm kuruluşlarla iş birliği yapmak istediklerini kaydetti. Cadde gazetesinin de önemli bir boşluğu dolduracağını belirten Günay, "Keşke göçten 10 yıl sonra başlamış olsaydı. Sanıyorum bugün çok daha başka bir yerde olurduk. Burada bizler, sizler ve sanatçı arkadaşlarımız çok büyük bir açığı kapatmaya çalışıyoruz. Geç kaldığımızın farkındayız ama şimdi zamanı daha iyi kullanmaya çalışacağız" dedi.

Almanya'da yaşayan Türkler konusunda geçmişte çok fazla ihmalkârlık yaşandığının farkında olduklarını ifade eden Günay, "Şimdi bu açığı en hızlı bir şekilde ve pozitif yönde gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Davette, Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı'nda eğitim gören ABD'li Myra Moreta, ud çalan Ayberk Coşkun ile kanun çalan Nurullah Ejder'in eşliğinde Türk sanat müziğinden bir eser seslendirdi. Bakan Günay, daha sonra, Türk kökenli sanatçılarla akşam yemeği yedi. Günay, yarın Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) kapsamında basın açıklaması yaptıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :