Bakan Günay, Arınç'a çok kırgın...

Bakan Günay, Arınç'a çok kırgın...

Bakan Arınç'ın Kars'taki heykel tartışmalarıyla ilgili Bakan Günay'ı kasteden açıklamalarına bugün cevap geldi.

Kabinenin iki bakanını, Erdoğan'ın "ucube" ilan ettiği heykel birbirine düşürdü! Bakan Arınç'ın Kars'taki heykel tartışmalarıyla ilgili Bakan Günay'ı kasteden açıklamalarına bugün cevap geldi. Kanal D'de Birand'ın sorularını cevaplayan Bakan Günay açık konuştu ve Arınç'ın sözlerine kırıldığını ancak bugün aynı durumla karşı karşıya kalınsa yine aynı tavrı göstereceğini söyledi.

Ertuğrul Günay, Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevapladı. Kars'ta inşa edilen heykel ile ilgili Erdoğan'ın sözlerini duyduğunda "eyvah" çektiğini ve tartışmaların giderek büyümesinden endişe duyduğunu söyleyen Günay, açıklamalarının ardından yöneltilen eleştirileri haksız ve duyarsızlık olarak nitelendirdi. Kendisiyle ilgili tartışmaların, bireysel ve siyasi olarak tedirginlik veren ve rahatsız edici bir durum olduğunu ifade eden Günay, Arınç'ın sözleriyle ilgili de şunları söyledi:

"Ben tabi Sayın Arınç'ın bu değerlendirmesini çok şaşkınlıkla karşıladım. Belki kastını aşan bir şey söyledi ya da ifade etmek istediğinin ötesinde birşey söyledi. Kırıldığım nokta şudur: O günden bu yana düzeltmedi cümlesini. Doğrusu kırıldım.

Bu saatten sonra anlamı yok yani bende bunları söyledikten sonra hiçbir anlamı yok. Yani Ben böyle durumlarda biraz mütevekkil bir insanım, içime sığındığım bazı duygular vardır, o duygulara sığındım, başımı yukarı kaldırdım ve içimden Nas Suresi'ni okudum."

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORMAM"

Programda Birand'ın "Başbakandan korkuyor musunuz?" sorusuna da cevap veren Günay, kimseden korkmadığını sadece Allah'tan korktuğunu söyledi. "Durduğunuz yerde korku varsa, onur inciten bir durum vardır" diye konuşan Bakan şunları söyledi:

Saygı başka birşeydir korku başka birşeydir. Partinin genel başkanını ve hükümetin başkanını sayarsanız. Eğer biryerde korkuyla duruyorsanız, o sizin onurunuzu inciten birşeydir. Sadece Allah'tan korkarım.

Bazılarına galiba bir haysiyet hatırlatması yapmak gerekiyor. İnançlarını terkedenlere inandıklarına aykırı şeyler yapana bu sıfat kullanılabilir. Ben hayatım boyunca halka inandım, hakka inandım ve sosyal adalete inandım. Bu doğrultuda çalışıyorum. Ama ilkemi terketmedim.

"AĞIR BİR NİTELEME OLDU"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrılarının ardından yönelttiği eleştirileri ve sözlerinin bir bölümünü de ağır bir niteleme olarak değerlendiren Günay, CHP liderinin ciddi siyasi bir figür çizemediğini iddia etti. Bakan, istifa çıkışlarını ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Yani neden istifa edeyim? Bir kavgayı ayırmaya çalışan bir çatışmanın gerginlik boyutuna ulaşmasını önlemeye çalışan bir insanın vicdanında bir sıkıntı hissettiğini ne zaman gördünüz? İşi körüklemiş olsaydım o zaman, Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendini görevini yapmayan birisi olarak nitelerdim. Ben görevimi yaptığım kanaatindeyim. Ve hala öyle bir sorunla karşı karşıya kalsam öyle yapmam gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başbakanla benim aramda çok daha farklı bir güven ilişkisi var. Yani bir konuda bir objeyle ilgili, bir anıtla ilgili farklı bakış açısı ve farklı telaffuz insanı o noktaya heralde getirmez."

İnternethaber.com 

Etiketler :