Bakan Günay, Beşiktaşlılar'ı üzecek

Bakan Günay, Beşiktaşlılar'ı üzecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnönü Stadı'nın yıkılıp yenisinin yapılmasıyla ilgili Siyah-Beyazlılar'ı üzecek haberler verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay A HaberAnkara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Akgün'ün Dolmabahçe Stadı'nın yenilenmesi konusundaki, "Bu konudaki bir çok tartışma vardı Beşiktaş Türkiye'nin en büyük kulüpleriden bir tanesi ancak aşağıdan geçen bir takım tünellerden bahsediliyor, sarayın müştemilatından bahsediliyor son durum nedir?" şeklindeki sorusuna Günay şöyle cevap verdi:

"Sadece aşağıdan geçen yani stadın altından geçen saray dehlizleri değil, aynı zamanda önünde bir saray var, önünde bir cami var, önünde bir sanat eseri gibi saat kulesi var, arkasında Taş Kışla var. Tarihsel sit, kentsel sit, arkeolojik sit hepsi bir arada.

Geçmiş yıllarda 1940'lı yıllarda tek partili dönemde İstanbul Valisi yukarıda Taksim kışlasını yıkmış gelmiş, aşağıda Dolmabahçe Sarayı'nın arkasına böyle bir stadyum yapmış sonraki yıllarda aynı aymazlık devam etmiş ve stadyum büyütülmüş aynı yanlışı devam ettiremeyiz. Geçen dönem böyle bir tartışma vardı. Beşiktaş'ın yönetimi değişti. Yeni yönetimi ziyaret ettiğimde bu konuyu kendileriyle paylaşmayı düşünüyorum. Yani tarihe saygı Beşiktaş'ında kamuoyundaki prestijini çok yükseltir."

Stadyum başka bir yere inşaa edilebilir

"Belki Galatasaray'ın yaptığı gibi başka kulüplerin dünyada da Türkiye'de de örneklerinin olduğu gibi stadyumu başka bir yere yapmak ve o sahayı tümüyle o tarihsel dokuyu ortaya çıkaracak biçimde, tarihsel dokuya uygun biçimde bir rekrasyon alanına çevirmek; İstanbul'un çok güzel seyir mekanlarından birisi olan bu yeri, stadyumu ortadan kaldırıp orada çok güzel bir İstanbul panaromasını verebilecek bir mekanı İstanbul'a bahşetmek sanıyorum ki Beşiktaş'ın şanına, Beşiktaş'ın köklü İstanbul takımı olmasının şanına çok daha yakışacaktır. Yeni yönetimden bu konuyu müzakere etmek için önümüzdeki tarihlerde bir randevu talebim olcak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.