Bakan Günay: 'Siyaset bir sanattır'

Bakan Günay: 'Siyaset bir sanattır'

Bu yıl 47’ncisi gerçekleştirilecek Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, pek çok sanatçının AKP’den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili olarak, “Siyaset bir sanattır” dedi.

47’nci Dünya Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günay, İzmir’den 150 tane aday adayının AKP’den milletvekili olmak için başvuruda bulunmasının partilerine gösterilen ilgiye işaret ettiğini belirterek, siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu ifade etti. Günay, geçen hafta İzmir’de yapılan eğilim yoklamasına değinerek, “Önemli biçimde teşkilatlanmada görev taşıyan arkadaşlarımız sanıyorum hak ettikleri sırayı aldılar, alamayanlar da olmuştur. Genel merkezimiz elbette hem genelden hem yerelden hem bölgenin ihtiyaçlarını harmanlayacak ve ortaya güzel bir sunum çıkaraktır. Aday adayı arkadaşlarımız arasında aday olamayan aday olup da sıralamaya giremeyenler olabilir bunlar küskünlük vesilesi olmamalıdır. Siyaset uzun bir yol yürüşüdür, bir seçimlik değildir” diye konuştu.

İzmir’in Türkiye’nin gelişmiş ve özel bir bölgesi olduğunu belirten Günay şunları söyledi:

İzmir Türkiye’nin özel, gelişmiş bir bölgesidir ve şu anda olduğundan daha fazla gelişme potansiyeline sahiptir. Avrupa’ya en yakın coğrafyalarından biridir İzmir. Türkiye’nin gelişim sürecini en iyi sergileyebileceğimiz alanlardan biridir. Önümüzdeki dönemde inşallah bunları daha fazla sergilenmesine fırsat verecek bir yerel ve genel dengede buluşacaktır diye umut ediyorum. Genelden sonra İzmir’de yerel seçimlerde de partimizin hizmet aşkını sergileyebileceği yeni yönetimlerin oluşmasını sağlamak olacaktır.”

-“SİYASET BİR SANATTIR”-

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, çok sayıda sanatçının AKP’den milletvekili aday adayı olmasını hakkındaki soruya, “Siyaset bir sanattır. Sanatla ilgilenen arkadaşlarımızın siyaset için başvurmuş olması güzel bir gelişme, onların ilgisi bizi çok sevindiriyor. Türkiye’de her toplum kesiminden çok sayıda kişi bu seçimde Ak Parti’ye başvurdular. Sanıyorum 6 bine yakın bir başvuru oldu. adayın çok olması toplumun demokrasiye gösterdiği ilginin ölçütüdür” yanıtını verdi.

-“ORTA YOL BULACAĞIZ”-

Eğlence mekanlarında 24.00’dan sonra müziğin sesinin kısılmasının turizmi etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, “Çevre Bakanlığı dinlenme ve eğlenme arasındaki dengeyi tutturmak için saat 24.00’dan sonra ses yükseltici aletlerle müzik yapılmaması konusunda bir genelge yayınladı. Onun olumsuz yansımalarının olmaması için Çevre Bakanımızdan rica ettim, bu Perşembe günü saat 11’de bakanımızın katılımıyla konuyu turizmci arkadaşlarımızla masaya getireceğiz. Daha önce başka bazı birimlerin de bu tür yakınmaları vardı, onlarla turizmci arkadaşlarımızı bir araya getirdiğimizde bir orta yol buluyoruz.hem isteyenler dinlenebilecekler hem isteyenler eğelebilecek ama kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Sanıyorum bir orta yol bulacağız” yanıtını verdi.

-“MEGA MÜZE İÇİN KOLLARI SIVAMAYA HAZIRIZ”-

Bakan Günay İzmir’de kurulması planlanan Mega Müze için hazır olduklarını ancak Belediye’den arsa beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Belediyeden bize bir arsa tahsisi, kamulaştırma olduğu takdirde mega müze için biz kolları sıvamaya, yatırım yapmaya hazırırz. Ama bize arazi tahsisi konusunda zaman zaman değişik fikirler geliyor. Ben Agora- Kadifekale aksının uygun bir kültür aksı olabileceği konusunda fikir birliğine vardığımı daha önce ifade ettim. Umarım araziyi bize hazırlarlar biz de kolları sıvarız. Ege uygarlıkları müzesi bizim için önemli bir çekim merkezi olabilir

Etiketler :