Bakan Günay, tanıtım için dizide oynadı

Bakan Günay, tanıtım için dizide oynadı

Bakan Ertuğrul Günay, "Çocuklar Duymasın" adlı dizide müze kartı tanıtımı için rol aldı.

Gaziantep'e gelerek bazı temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Çocuklar Duymasın" adlı dizide müze kartı tanıtımı için rol aldığını söyleyerek, dizi tekliflerine açık olduğunu kaydetti.

Bakan Günay yaptığı açıklamada, insanların müze kartı konusunda bilinçlenmesi amacıyla "Çocuklar Duymasın" adlı diziden teklif geldiğini ve kendisinin de bu teklifi sevinçle karşılayarak kabul ettiğini söyledi. Türkiye'de ilk kez bir bakanın dizide rol alarak kendi icraatlarını anlattığını vurgulayan Bakan Günay, gelecek dizi ve film tekliflerine açık olduğunu esprili bir şekilde ifade etti.

Bakan Günay, "Başka dizi tekliflerini de bekliyorum. Bana müze kartıyla ilgili tanıtım programı yapacaklarını söylediler. Eğer doğrudan katılırsam, programa müze kartını ben anlatırsam, işin sahiplerinden birisi olarak memnun olacaklarını belirttiler. Ben de böyle bir teklifi sevinçle kabul ettim. Çünkü müze kart bizim bu görev dönemimizde yaptığımız güzel çalışmalardan bir tanesi. Şu anda 2 milyona yakın kişinin elinde müze kartı var. 20 TL veren Türkiye'de bir yıl boyunca hiçbir ören yerine ek bir ücret vermeden gezebiliyor. Üniversite öğrencileri, öğretmenler 10 TL'ye yüzde elli indirimli gezebiliyorlar. 18 yaşın altındaki gençler ve 65 yaş üzerindeki tüm orta yaşlılar ücretsiz faydalanabilirler. Böylece bizim yurttaşımız da tarihle buluşmaya başladı ve müze kavramı böylece son yıllar içinde gündemimize girdi. Önceki yıllarda günlük hayatımızda müze kavramı yoktu. Müze kartı bunun hayatımıza girmesine bir köprü oluşturdu. Bunu anlatmamı istediler benden ve çok sevinçle karşıladım.

 

Bakanlığın başka çalışmalarını yani tiyatroda sinemada ne yaptığını, tarihi dokuyu korumak için ne yaptığını, turizmde ne yaptığını bir dizide anlatma fırsatı başka bulursam onların hepsini kabul edebilirim. Bir bakanın kendi icraatını anlatmak için bir dizide rol alması Türkiye'de bir ilk. Sayın Birol Güven'in düşündüğü bizim arkadaşların proje hazırladığı bir şeydi. Benim buluşum değildi bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu tür başka fikirlerimizi anlatmak için dizi tekliflerine açığım. Ama yalnızca
bir bölümünde oynamak şartıyla" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.