Bakan Mehmet Şimşek yalanladı

Bakan Mehmet Şimşek yalanladı

Ali Türkan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından Varlık Barışının süresi uzatılıyor'' haberlerine Maliye Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.


Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Maliye Bakanı Şimşek'in, Varlık Barışı uygulamasıyla Türkiye'ye 5,2 milyar lira getireceğini beyan eden Ali Türkan ile ''bugüne kadar hiçbir şekilde özel görüşme gerçekleştirmediği'' kaydedildi.

Açıklamada, bazı gazetelerde yer alan ''Ali Türkan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından Varlık Barışının süresi uzatılıyor'' şeklindeki yorumların ''asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı'' belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ali Türkan, 20 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Maliye Bakanlığı tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyon toplantısı öncesinde Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ile ayak üstü görüşmek istemiş, ancak bu girişimi de başarılı olmamıştır.

Bilindiği gibi Varlık Barışı uygulaması hükümetimiz tarafından alınan bir karardır. Varlık Barışı süresinin uzatılmasına da yine hükümetimiz karar verecektir.

Bu çerçevede Varlık Barışı uygulamasının sadece bugün çeşitli haberlerde adı geçen şahısa ya da şahıslara indirgenmesi ve bu şekilde yapılan yorumlar tamamen asılsızdır. Mesnetsizdir.''


Etiketler :