Bakan Şahin Kürtçe isyan etti

Bakan Şahin Kürtçe isyan etti

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van'da deprem konutlarının kura çekim törenine katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van'da merkeze bağlı Kalecik Köyü'nde yapımı tamamlanan 2 bin 142 deprem konutunun kura çekim törenine katıldı.

Depremlerin ardından tüm Türkiye'nin adeta Van'a aktığını anlatan Şahin, ''Bugün üçüncü kura çekimindeyiz. Bu kura çekimiyle teslim edilecek konut sayısı 6 bin 500'ü bulacak. Finali ilk gün Van ve Erciş'te beraber olduğumuz ve olduğunuz Başbakanımızla birlikte 23 Ekim'de yapacağız'' dedi.

"EDİ BESE DEYİNİZ"

''Haince ve kalleşce bu memlekette kötülük yapmak isteyen ve onların uzantıları ve temsilcileri bu sokaklarda utanmadan geziyorlarsa ben diyorum ki, Ey Vanlılar, iyilikten ve doğruluktan yana kardeşlerim Van sokaklarında daha dik ve onurlu bir şekilde el ele geziniz. Bu kötülüklerin sahiplerini ve taraftarlarını lanetleyiniz. Onlara 'siz kimsiniz', biz biriz, biniz ve milyonuz diyerek, haydi 'defolun' deyiniz. 'Edibese' (yeter artık) deyiniz anladıkları şayet o ise. Türkçe ve Kürtçe söyleyiniz. Bugünkü güzellik ve iyilikleri onların üzerine bir yağmur gibi aktarınız. Düşünsünler ve düşünme melekeleri yoksa korksunlar. Ama siz korkmayın ve korkmayalım. İyilik, güzellik ve insanlık mutlaka gelecektir ve gelmiştir.''

 

"TERÖRÜN ARKASINDA DÜŞMANLAR VAR"

''Türkiye'de yapılan hizmetleri kıskanan ve çekemeyen zavallılar var. Sadece bu zavallılar değil, onların arkasında Türkiye'nin düşmanı başka milletler ve devletler var'' diyen Şahin, şunları kaydetti:

''Onlar sokağa salınmış birer fareden ibaret. Ama fare çiftliklerinin patronları var, esas onlar ellerini ovuşturuyor. Van ve Hakkari'de bir şeyler oldukça ve konteyner kenti koruyan polise kurşun atıldıkça, hastanede nöbet tutan polise arkadan kurşun sıkıldıkça, Vanlı polise Yüksekova'da kurşun sıkıldıkça sevinen birileri mutlaka var. Ama en çok onların yüzleri gülüyor. Esas düşman onlar. Ama aradaki bu hainlerin bir kısmı Türkiye'den kandırılmış çocuklar, bir kısmı da başka ülkelerin vatandaşlarıdır... Bu oyun bozulacak. İşte bugün oyun bozma günü. Bugün 2 bin 142 anahtarla pek çok iyiliğe kapı açılıyor ve kötülüğün kapısı kapanıyor.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.