Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Carovska ile bir araya geldi

Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Carovska ile bir araya geldi

"Ortak tarihi ve kültürel bağları paylaştığımız Kuzey Makedonya ile tecrübe paylaşımımız iş birliğimizin önemli bir parçası"

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Carovska ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Toplantıda iki ülkenin mesleki eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişim programlarını hayata geçirmesi, Makedonya'da seçmeli ders olarak Türkçenin yaygınlaştırılması gibi konular ele alındı.

İki ülkenin mesleki eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişim programlarını başlatması, Makedonya'da seçmeli ders olarak Türkçe'nin yaygınlaştırılması ve Türk öğrencilerin öğrenim gördüğü okullarda kütüphane kurulması konuları gündeme geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Selçuk, "Ortak tarihi ve kültürel bağları paylaştığımız Kuzey Makedonya ile tecrübe paylaşımımız iş birliğimizin önemli bir parçası." ifadesini kullandı.

Selçuk, bu olumlu ilişkileri geliştirmek adına girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Salgın süresince eğitim alanında oluşan zorlukların önüne geçebilmek adına iki ülke arasındaki iş birliğinin her zamankinden daha fazla önem kazandığına işaret eden Selçuk, "Bu dönemde daha da önem kazanan eğitimin dijitalleşmesi hususunda ülkem adına kayda değer kazanımlar elde etmiş bulunuyoruz. Bu alanda da karşılıklı iş birliğine sıcak baktığımızı belirtmek isterim." ifadesine yer verdi.

Türkiye'de öğrenim gören Makedon uyruklu öğrenciler ve Makedonya'da öğrenim gören Türk uyruklu öğrenciler için burs imkanlarının geliştirilebileceğini aktaran Selçuk, Makedonya'daki öğretmenlere hizmet içi eğitim verilmesi konusunda Türkiye'nin sahip olduğu tecrübe ve insan kaynağı noktasında destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin eğitim ile ilgili atılım yaptığı alanlardan birinin de mesleki ve teknik eğitim olduğunu vurgulayan Selçuk, özellikle salgın sürecinde mesleki eğitim kurumlarının önemli miktarda maske, tıbbi önlük, dezenfektan, siperlik ve sağlık malzemesi üretimleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Birçok alanda iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Bakan Selçuk, "Ülkemize yaptığınız ziyaretlerin daha fazla iş birliğine dönüşmesini arzu ediyoruz. Kardeşlik ve karşılıklı güven üzerine inşa edilen ilişkilerimizin eğitim alanında önümüzdeki dönemde daha da derinleşeceğine inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Selçuk ve Carovska özellikle salgın döneminde iyi örneklerin paylaşımının eğitime kıymetli katkılar sağlayacağı konusunda ortak görüş belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.