Bakan Şimşek: Eğitim yılı 13 yıla çıkarılacak

Bakan Şimşek: Eğitim yılı 13 yıla çıkarılacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eğitim yılının 13 yıla çıkarılmasının hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

"Toplumsal Barış- Doğu Batı Kaynaşması" projesi kapsamında Batman Üniversitesi'nde Dream Kafe'de düzenlenen programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Valisi Ahmet Turhan da katıldı. Batman Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi öğrencileri arasında çiğköfteli, halaylı program büyük ilgi çekti.

Batman Valiliği adına yürütülen projede doğu-batı arasındaki kültürel etkileşimlerin artırılarak toplumun kaynaşması amaç ediniyor. Bir haftalık program Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa gezisiyle sona erecek. 100 öğrencinin katıldığı programda, öğrenciler Türkçe Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekip oynadı.

Bakan Şimşek, programda yaptığı konuşmada Avrupa'nın Türkiye algısına değinerek, "Türkiye'de 1970'li yıllarda eğitim düşüktü. Avrupa'nın Türkiye algısının temeli 1970'li yıllara dayanıyor. Bizlere karşı algıları 70'lerden kalma. O yıllarda Almanya'ya iş gücü göçü veriyorduk. Almanya'ya iş için giden yurttaşlarımız ne dil biliyorlardı ne de yabancı bir ülkenin kültürünü tanıyorlardı. Dolayısıyla onlar da Almanya gibi ülkelerde kendi gettolarını kurdular. Almanlar o yıllarda gördükleri algıyı hala atamamışlar." dedi.

Bakan Şimşek, eğitim yılının 13 yıla çıkarılacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Eğitim alanında büyük iyileşmeler yaşanıyor. En büyük hedefimiz Türkiye eğitimini dünya eğitim standardına taşımaktır. Nicel olarak eksikliklerimiz var, ama nitel olarak bu farkı kapatmaya çalışıyoruz. Temel eğitimi de 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. 8 yıl önce Batman'da tek kişilik yurt yokken bugün bin 900 kişilik yurtlarımız var, ki bir o kadar da yatırım var. Eğitim çok önemli, çocuklar temel eğitimleri almaları için neredeyse ailelere rüşvet verecek noktaya geldik. Her şey insan stokunun kalitesindedir. Türkiye'de kalifiye elaman sorunu yaşıyoruz. Üniversiteler şehirlerin yatırım çekirdeğidir. Alt yapısı çözülmüş üniversiteler bulundukları şehre yatırım çeker. Batman Üniversitemiz de yeni kurulan üniversiteler arasındadır. Gelecekte üniversitemizin daha iyi yerlerde olacağına inanıyoruz."

Öte yandan Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Samih Taymur, "İdeallerimizdeki Yarınlar" adlı kitabını Bakan Şimşek'e hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.