Bakan Tazminat Ödeyecek

Bakan Tazminat Ödeyecek

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, imam Gani'ye tazminat ödeyecek

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, yaklaşık 20 yıldır Birleşik Krallık'ta yaşayan imam Süleyman Gani'yi terör örgütü DAEŞ'in destekçisi olarak tanımlamasından ötürü yeniden özür diledi ve Gani’ye tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Fallon, kişisel internet sitesinde yayımladığı açıklamada, "7 Mayıs 2016 günü BBC Radyo 4’teki Bugün (Today) programına röportaj verdim. Röportaj sırasında sizi DAEŞ destekçisi olarak tanımladım ki bu, bütünüyle gerçek dışıdır.” ifadelerini kullandı.

Röportaj sırasında daha önce BBC televizyonunda duyduğu bir iddiayı yinelediğini ancak BBC’nin bu konuda çoktan gerekli düzeltmeyi yapıp özür dilemiş olduğunu bilmediğini anlatan Fallon, "Bu düzeltmenin ve özrün farkında olsam aynı ifadeyi yinelemezdim." cümlesine yer verdi.

Hatanın farkına vardıktan sonra kendisinin de hemen bir düzeltme yaptığını ve özür dilediğini hatırlatan Fallon, Gani’ye hitabeden açıklamasında şunları kaydetti:

"Sizin DAEŞ’e tamamen karşı olduğunuzu, onu dini ve ahlaki inançlarınızla bağdaşmaz saydığınızı ve DAEŞ’i kamuoyu önünde eleştirdiğinizi kabul ediyorum. İşlediğim hatanın sizi ve ailenizi soktuğu sıkıntıdan dolayı yeniden özür diliyorum. Bu sıkıntıyı kabul ettiğimi göstermek için size tazminat ödemeyi ve makul hukuki masraflarınızı karşılamayı kabul ettim."

Süleyman Gani, kendisi hakkındaki ifadelerinden dolayı Savunma Bakanı Fallon’a dava açmıştı.

BBC, 18 Nisan’da ekrana gelen “Londra’nın Belediye Başkanı: Büyük Tartışma” programında sunucu Andrew Neil’in Gani ile ilgili olarak “DAEŞ destekçisi” ifadesini kullanmasıyla ilgili yaptığı bir açıklama yayımlamıştı.

Kurumun açıklamasında, "BBC bu ifadenin doğru olmadığını ve Gani’nin DAEŞ destekçisi olmadığını açıklığa kavuşturmayı ister. İmam Gani DAEŞ’e ve yaptıklarına karşıdır, geçmişte bunları kınamış ve bunlara karşı kampanya yürütmüştür. BBC, imam Gani’den, kendisi hakkında kullanılan ifadenin yarattığı üzüntü ve hasar nedeniyle özür diler.” ifadelerine yer vermişti.

-Cameron da özür dilemişti

Gani ile ilgili olarak İngiliz parlamentosunda benzer ifadeler kullanan İngiltere Başbakanı David Cameron da daha önce özür dilemişti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan Cameron, Gani'nin DAEŞ'i desteklediği yönündeki haberlere atıfta bulunuyordu. Başbakan bu ifadelerin, Gani'nin DAEŞ'i desteklediği anlamına gelmediği konusunda açık. Her türlü yanlış anlaşılmadan ötürü özür diliyor." ifadesi kullanılmıştı.

Cameron'ın kendisi hakkında kullandığı ifadelerin ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Gani, Başbakanın açıklamalarından sonra aşırı sağ grupların hedefi haline gelmekten endişe ettiğini dile getirmiş, Cameron’dan özür beklediğini aktarmıştı.

Yaklaşık 20 yıldır Londra'da yaşayan ve başkentteki bir üniversitede İslam Çalışmaları bölümünde yüksek lisans yapan Gani, yakın zamana kadar başkentin güneyindeki Tooting İslam Merkezi'nde imamlık yapıyordu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.