Bakan Yılmaz'dan İran açıklaması

Bakan Yılmaz'dan İran açıklaması

Bakan Yılmaz, İran Hava Kuvvetleri komutanının İran'a yapılacak bir saldırı karşısında ilk olarak Türkiye'deki radar üstlerini vuracakları yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, "İran'ın siyasi yetkilileri bir açıklama yapsınlar. Bizde bunun üstüne bir de

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikte 30 bin lira olan ücretten peşin ödemede 5 bin lira indirimin söz konusu olmaldığını belirterek, "Komisyondan geçtiği şekliyle arkasında duracağız." dedi. Çürük raporu alanların da bedelliden yararlanması için bir çalışma yapıldığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere karayolu ile Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne geldi. Partililerce karşılanan Bakan Yılmaz ilk olarak Yeniçubuk beldesinde AK Parti belde teşkilatının olağan kongresine katıldı. Belde kongresinde konuşan Bakan Yılmaz, siyasetin hizmet aracı olduğunu, hizmetin de partiler sayesinde verildiğini belirterek, heyecanı, sözü ve fikri olan herkesin siyaset yapması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin 2002 yılında borçlu bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ekonomisi geçmişe kıyasla 5 kat daha iyi noktaya geldiğini, kişi başına düşen gelirin 3 bin dolardan 10 bin doların üzerine çıktığını vurguladı. Türkiye'nin alım gücünün de arttığını vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin geldiği noktayı gösterme adına iki kriteri bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

Yardım alan Türkiye'den yardım eden Türkiye durumuna geçtik. Başka ülkelere işçi gönderen Türkiye'den, işçi kabul eden Türkiye'ye geçtik. Bugün Türkiye'deki birçok firmada yabancı ülke uyruklu kişiler çalışmakta. Eskiden bunun tersiydi. Bizim yetişmiş beyinlerimiz yurt dışına giderdi. Şimdi yurt dışındaki hem bizim beyinlerimiz tekrar Türkiye'ye geliyor, hem de Yunanlısı, İspanyol'u İngiliz'i Türkiye'ye çalışmak için geliyorlar. El açan ülkeden, yardım alan ülkeden, yardım eden ülke durumuna geçtik. Göç veren, işçi gönderen ülkeden, işçi kabul eder durumuna geçtik. Duracak mıyız, yok, durmayacağız. Daha yapacak çok şeyimiz var."

2023 hedefleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmaları gerektiğini söyledi. Parti kongresinde Hüseyin Hastürk adlı partili kutsal topraklardan getirdiği hurma ve zemzem suyunu bakana ikram etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ilçedeki ziyaretlleri sonrası karayolu ile Şarkışla ilçesine geçti. Burada partililerce karşılanan Yılmaz Şarkışla belediyesine ait düğün salonuna geçerek partisinin 4'üncü ilçe kongresine katıldı.

İRAN'IN AÇIKLAMALARI

Öğlen yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, İran Hava Kuvvetleri komutanının İran'a yapılacak bir saldırı karşısında ilk olarak Türkiye'deki radar üstlerini vuracackalı yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, "İran'ın siyasi yetkilileri bir açıklama yapsınlar. Bizde bunun üstüne bir değerlendirme yaparız. Basından duyupta bizde onun üzerine bir değerlendirme yaparsak, Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı böyle bir demeç vermiş derler. Siyasi olarak bunun bir teyidini alalım ondan sonra gereken cevabı veririz." dedi. Bakan Yılmaz KCK operasyonları için ise, şöyle dedi:

"Terörle mücadele devam ediyor. Türkiye Cumhuriyetinin bu mücadelede kararlılığı kesindir. Teröre yönelik olan hangi platformda bir mücadele verilmesi gerekiyorsa yapılacaktır. KCK'da bunlardan birisidir. Hukuk devleti içerisinde bu mücadele verilecektir. Hiç kimseyi mağdur etmeden mazlum durumuna düşürmeden, ama teröre destek vereni ise mutlaka soruşturma içerisine dahil olması gerekir. Gerekenleri soruşturmak, soruşturmaya dahil olmayanları ise mutlaka bu çerçeve dışarısında tutmak. Bir kuyumcu inceliğinde hem emniyet hem de yargı mensupları çalışma yapıyorlar. Neticesini görmek için beklemek lazım ama Türkiye terörle mücadelede kararlıdır."

PEŞİNDE İNDİRİM YOK

Bedelli askerlik yasasında 30 bin lira olanbedelin peşin ödenirse 25 bin TL olacağı yönündeki iddialar sorulan Yılmaz şunları söyledi:

"Öyle bir şey yok. Yaş konusunda da herhangi bir değişiklik yok. Aynen komisyondan geçtiği gibi, meclise gidecek. Son söz milletvekillerine aittir. Muhakkak Meclis Genel Kurulu'nda karar verilir. O ayrı konudur. Komisyondan geçtiği şekilde biz onun arkasında olacağız."

Bakan Yılmaz, çürük raporu alanların da bedelli askerlikten yararlanma talepleriyle ilgili soru üzerine de bu konuda çalışma yapıldığını söyledi. Taş atan çocuklarla ilgili yapılan düzenlemeyi örnek veren Bakan Yılmaz, bu düzenlemeden Hırant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın da yararlanma durumunun ortaya çıktığını belirtti. Aynı durumun bu düzenlemede de yaşanmaması için hassas davrandıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

"Bir düzenleme yapıyorsunuz. Bu düzenlemeyi yaptığınızda bazen kastettiğinizin dışarısındakilere de etkisi oluyor. Bir ara taş atan çocuklar ile ilgili düzenleme yapıldı ama bu düzenlemeden Hırant Dink'in cinayet zanlısıda yararlandı. Bizim amacımız bu değildi ama oda yararlandı. Bir düzenleme yaparken şahsa göre yapılmıyor. Arkadaşlar bu konu ile alakı bir çalışma yapacak. Bizim tam ifade etmek istediğimizi yasaya tam olarak dökebilirler ise bir teklif getirecekler. Daha henüz böyle bir teklif gelmedi. "dedi. Bakan Yılmaz daha sonra Şarkışla ilçesinde ceşitli incelemelerde bulundu. Organize sanayi bölgesinin temel atma töreninde ise kurban için getirilen koyunun kaçması renki görüntülere sahne oldu. Şarkışla programının ardından Bakan Yılmaz karayolu ile kent merkezine geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.