'Bakanları yargılayacağız'

'Bakanları yargılayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yapacakları düzenlemeler ile 'bir daha tele kulak hükümeti' olmayacağını iddia etti.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen mitingde az sayıdaki vatandaşa hitap eden Kılıçdaroğlu, halkını mutsuz eden, şikayetleri dinlemeyen bir hükümetin iş başında olduğunu ileri sürdü.

"Bunları size şikayet etmeye geldim" diyen Kılıçdaroğlu, iktidarın kardeş kavgası ve ayrımcılığı başlattığını savundu.

Bu düzeni değiştirmek için iktidara talip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İlk kez Türkiye'de bu kadar kapsamlı bir Anayasa değişikliği bir partinin mutfağında hazırlandı. Hiç kimse destek vermedi, AKP bildiğini okudu ama benim güvendiğim halk, o da bildiğini okuyacaktır. Recep Bey ne demişti 'hap haline getirdik'. Dışında şeker, içinde zehir olan bir hap ama halk bu hapı yutmayacak. Anayasa değişikliği ile milletin gündemini çalıyorlar ama halkımız gündemine sahiptir. 12 Eylül Anayasasına da 12 Eylül'ün uzantısı değişikliklerine de 'hayır' diyeceğiz."

İktidar olmaları halinde yolsuzluk yapan bakanların yargılanması için anayasanın 100. maddesini değiştireceklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Öyle düzenlemeler yapacağız ki bir daha 'tele kulak hükümeti' olmayacak. Sağcısı da solcusu da 'bu benim anayasam' diyecek." diye konuştu.

Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde de vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda halktan 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.
 

Etiketler :