Bakanlığa 13 bin Yeni Personel Alınacak

Bakanlığa 13 bin Yeni Personel Alınacak

Başvuru şartları için şu uyarılara dikkat


Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yargı hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirmek ve uygulamanın Bakanlığın görevi olduğu belirtilerek, mahkemelerin adalet dağıtma hizmetini en iyi şekilde yerine getirebilmesinin, hakim ve Cumhuriyet savcılarının yanı sıra yardımcı personelin yeterli sayıda olmasına bağlı olduğu vurgulandı.

Artan iş yükü karşısında, hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının yetersiz olması ve yardımcı personel eksikliğinin, yargının yavaş işlemesine, adaletin gecikmesine ve telafisi zor hak kayıplarına yol açtığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Önümüzdeki süreçte yeni adliyelerin hizmete girmesi ve bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçirilmesi planlandığından mevcut personel açığının giderilmesinin yanında ek personele de ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca yaklaşık 112 bin tutuklu ve hükümlünün kaldığı ceza infaz kurumlarında, çağdaş bir infaz sisteminin uygulanması, yeterli ve nitelikli personelin bulunmasını gerektirmektedir. Ancak artan hükümlü ve tutuklu sayısı karşısında infaz koruma memuru sayısının yetersiz kalması, cezaevlerinde çeşitli sorunlara neden olmakta, iyileştirme önlemlerinin uygulanmasını zorlaştırmaktadır.''

-13 BİN 300 PERSONEL-

Adalet hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi ve yargının gecikmesinden kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Bakanlıkça bu yıl içinde toplam 13 bin 300 personelin alınacağı bildirilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Bu kapsamda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca, 2009 yılında ilk defa istihdam edilmek üzere Haziran ve Temmuz aylarında 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere toplam 6 bin sözleşmeli personel alınacaktır. Bunun dışında yine bu yıl Ekim ve Kasım aylarında da 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere 6 bin personelin daha alınması planlanmaktadır. Bunlara ek olarak, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na göre Bakanlığımıza verilen açıktan atama izni çerçevesinde çeşitli unvanlarda bin 300 kadrolu personel alınacaktır.

Sözleşmeli personel alımında ve açıktan atamalarda, daha önce memur alımlarında uygulanan sistem uygulanacak ve personel ihtiyacı bulunan illerdeki Adalet Komisyonlarınca sınavlar yapılacaktır. Bu sınavlara, 2008 KPSS sınavının ilgili puan türünde 70 ve üzerinde puan alan adaylar başvurabilecektir. Zabıt katipliği ve infaz koruma memurluğu için aranan genel ve özel şartlar yapılacak ilanlarda belirtilecektir.''

Açıklamada, personel alımına ilişkin başvuru şartları, yerleri ve tarihleri hakkında ayrıntılı bilgilerin, en kısa sürede Adalet Bakanlığının ''www.adalet.gov.tr'' adresli internet sayfasında yer verilecek ilanlarla duyurulacağı belirtildi.


Etiketler :