Bakanlık: Paniğe kapılmayın

Bakanlık: Paniğe kapılmayın

Manisa'da 6 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yüreklere su serpti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Manisa'da 6 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili, "Bu bulgularla ülkemizde henüz başka bir hastalık yok. İlk defa karşılaştığımız bir şey." dedi. Son bir hafta içinde yeni vaka bildirimi yapılmadığına da dikkat çeken Çom, vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, CİHAN'a yaptığı açıklamada Manisa'da 6 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili, "Batı Nil Ateşi olup olmadığını bilmiyoruz. Bunu söylemek için tetkiklerin neticesinin bitmesi gerekir." diye konuştu.

Söz konusu bulgularla Türkiye'da başka bir hastalık bulunmadığını kaydeden Çom, "İlk defa karşılaştığımız bir şey." dedi. Hastalık ile ilgili henüz hiçbir şey söylenemediğini dile getiren Çom, "Bulaşıcı olup olmadığını da söyleyemiyoruz. Problem de burada. Bunu diyebilmemiz için tetkiklerin tamamlanması gerekiyor. Bugün ikinci numuneler geliyor." şeklinde konuştu.

Son bir hafta içinde yeni bir vakaya rastlanmadığının da altını çizen Çom, şöyle devam etti: "Diğer illerden de şu ana kadar aynı bulgularla bildirilen hiçbir vaka yok. Biz illeri uyararak, bulguları gönderdik. 'Bu tür vakalar gelince bildirin' dedik. Böyle bir bildirim olmadı."

HASTALARIN BİZİ ŞÜPHELENDİRECEK ORTAK BİR BAĞLANTISI YOK


Belirtilerin görüldüğü 16 kişinin birbiri ile ortak bir bağlantısı olmadığını dile getiren Çom, "Hastaların bizi şüphelendirecek ortak bir bağlantıları yok. Her kesimden var ama çoğunluğu tarlada çalışanlar." dedi.

Konuyla ilgili Bakanlıktan yapılacak açıklamaların dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Çom, "Biz şeffaf bir şekilde herkesi bilgilendiriyoruz. Bu stratejimiz devam edecek. Bakanlığın açıklamaları dışındaki her türlü açıklama sadece tahmin ve zandır." diye konuştu.

Çom, diğer hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :