Bakın bu bebeklere ne yapıyor?

Bakın bu bebeklere ne yapıyor?

Ailelerinden kaçırdığı çocuklarla kendine bir ordu kuran ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin arananlar listesinde ilk sırada yer alan Ugandalı Joseph Kony'ye karşı başlatılan kampanya çığ gibi büyüyor.

30 binden fazlası çocuk olmak üzere 60 bin kişiyi kaçırmak, 3 bine yakın insanı öldürmek, tecavüz, işkence ve cinsel kölelik gibi insanlığa karşı 33 suçtan aranan Kony'nin vahşetinin anlatıldığı bir video rekora koşuyor.
 
"Invisible Children / Görünmeyen Çocuklar" isimli topluluğun hazırladığı "Kony 2012" isimli video, sosyal video paylaşım sitesi Youtube'a yüklendiği 5 Mart'tan bu yana, yaklaşık 64 milyon kişi tarafından izlendi.
 
ABD Başkanı Obama, Facebook'un kurucusu Zuckerberg ve ünlü oyuncular Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney ile şarkıcı Rihanna'nın destek verdiği video ile amaçlarının çocuk katili tanıtmak olduğunu belirten topluluk, Kony'nin 2012 sonuna kadar yakalanmasını kendilerine hedef belirledi. Video ve organizasyonun mimarı olan ABD'li aktivist Jason Russell ve arkadaşları, Kony'nin dünya genelinde ne kadar çok tanınırsa o kadar çabuk tutuklanması için girişim yapılacağını savunuyor. 2003'te Kony'nın ordusunca abisi öldürülen Jacob ile tanıştıktan sonra harekete geçen Russell, 20 Nisan'da Toronto, New York ve Londra gibi şehirleri Kony'nin posterleri ile donatacak.
 
Kony vahşette sınır tanımıyor
 
Uganda'da Tanrının Direniş Ordusu adıyla erkek çocuklardan oluşan bir ordu kurdu. Kaçırdığı erkek çocukları asker, kız çocukları da seks kölesi olarak kullanıyor. Ordusuna kattığı çocuklardan ilk olarak ailelerini yok etmelerini istiyor. Buna karşı koyan çocuklardan bazılarını öldüren Kony, bazı çocukları da ağız, burun, kulak ya da başka organlarını keserek cezalandırıyor. Kony'nin hala Uganda'nın kuzeyinde saklandığı biliniyor. ABD Başkanı Obama her ne kadar 100 kadar ABD askerini Uganda'ya gönderse de Kony bir türlü tutuklanamadı.
 
Kaynak: SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.